∆εν έπρεπε να λείπει ο Γενιδούνιας

Στην υπόθεση των Τεµπών τα κόµµατα της αντιπολίτευσης έχουν κάνει µεγάλο ντόρο, επειδή στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής δεν κατέθεσε ο συνδικαλιστής Κώστας Γενιδούνιας, µέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, που -υποτίθεται- έστελνε συνεχώς εξώδικα για την ασφάλεια των σιδηροδρόµων. Προσπάθησα να βρω από πότε ο κ. Γενιδούνιας ενδιαφέρθηκε για την ασφάλεια των σιδηροδρόµων και διαπίστωσα πως η δράση του ξεκινά ως πρόεδρος ενός σωµατείου µηχανοδηγών το 2018. Επί υπουργίας Χρ. Σπίρτζη. Μάλιστα στις περισσότερες ανακοινώσεις που εκδίδει µέχρι το 2019 ως πρόεδρος του Σωµατείου Ελλήνων Μηχανοδηγών Έλξης είναι µέλι γάλα µε την πολιτική ηγεσία, αλλά και τον προερχόµενο από τους ΑΝΕΛ διευθύνοντα σύµβουλο Φ. Τσαλίδη και συνήθως «τσακώνεται» µε τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Σιδηροδροµικών, που µάλλον δεν ήταν της επιρροής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν κάνω λάθος, µε την ιδιότητα του προέδρου του συγκεκριµένου νεοσύστατου σωµατείου φέρεται να διαφωνεί και µε τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Σιδηροδροµικών, ενώ στο πλαίσιο αυτής της «κοµµατικής» αντιπαράθεσης υπερασπίζεται και κάποιες προσλήψεις µηχανοδηγών που έκανε ο Χρ. Σπίρτζης, ενώ η ΠΟΣ τούς θεωρούσε ανεκπαίδευτους. Για την περίφηµη Σύµβαση 717 ο κ. Γενιδούνιας δεν έβγαλε ποτέ µια ανακοίνωση επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην υπόθεση των Τεµπών υιοθετεί τις «εσφαλµένες» εντολές που έδωσε ο σταθµάρχης Λάρισας, καθώς έχει υιοθετήσει ένα εξώδικο διαµαρτυρίας των συγγενών του άτυχου µηχανοδηγού της επιβατικής αµαξοστοιχίας, Γ. Κουτσούµπα. Κατά τη γνώµη µας, κακώς ο κ. Γενιδούνιας, ασχέτως αν θεωρείται «παιδί» του Ν. Παππά στην εσωτερική ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν εκλήθη να δώσει απαντήσεις στην Εξεταστική Επιτροπή.

Αλήθεια, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φ. Τσαλίδης, πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ, είχε ανταλλάξει ποτέ αλληλογραφία με τον Χρήστο Σπίρτζη για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων ή με την πρόεδρο της ΡΑΣ, Ιωάννα Τσαπαρίκου;

Ο Νίκος Παππάς ξέρει από συγκάλυψη

Την επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι την είχε αναλάβει για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς, ο οποίος είχε στήσει και εκείνη την παραπλανητική συνέντευξη Τύπου με τον Νίκο Τόσκα και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, όπου παρουσιάζονταν διάφορες παραπλανητικές φωτογραφίες από δορυφόρους με εστίες πυρκαγιών, ώστε να ενισχυθεί το επιχείρημα του οργανωμένου εμπρησμού από σκοτεινές δυνάμεις που ήθελαν να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση. Μάλιστα, στο πλαίσιο της αποπροσανατολιστικής προπαγάνδας, οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχαν διοχετεύσει και φωτογραφίες με γκαζάκια, οι οποίες αποδείχτηκε πως δεν είχαν καμία σχέση με την πυρκαγιά στο Μάτι, η οποία προκλήθηκε από μια φωτιά που είχε ανάψει ένας ηλικιωμένος για να κάψει ξερόχορτα. Κάνουμε αυτή την υπενθύμιση, διότι μόνο γέλωτα προκάλεσε η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να ορίσει πρώτο εισηγητή στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης τον Παππά, τον άνθρωπο που στο Μάτι επιχείρησε να δώσει επικοινωνιακό ρεσιτάλ συγκάλυψης.

Ο Stefanos «έσκισε» το βέτο

Με την εμφάνιση του Νίκου Παππά ως κεντρικού εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, υπήρξε -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- έντονη αντίδραση από την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, καθώς αντελήφθη πως ο πρώην υπουργός και καταδικασμένος από το ειδικό δικαστήριο με 13-0 βρήκε την ευκαιρία να «ξεπλυθεί» ενώπιον της κοινής γνώμης μέσα από τη δική του πρόταση. Ο Ανδρουλάκης φέρεται να διεμήνυσε στον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, πως δεν επιθυμεί την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να την υπερασπιστεί για λογαριασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Παππάς, ενώ αποδέκτης του συγκεκριμένου «βέτο» έγινε και ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο τελευταίος, πληροφορηθείς πως το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να μπει στο κάδρο της πρωτοβουλίας του Ανδρουλάκη ο Παππάς, «προειδοποίησε» τη Χαριλάου Τρικούπη πως, εάν δεν μιλήσει πρώτος ο Παππάς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας.

Όλα τα βλέμματα στον Καραμανλή

Αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή επί της προτάσεως δυσπιστίας της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης για την υπόθεση των Τεμπών μπορεί να ζητήσει και να πάρει τον λόγο ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, τότε θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ποια θα είναι η κατάληξη της ομιλίας του. Αν ο Κ. Καραμανλής προχωρήσει σε μια παρέμβαση με την οποία θα ανακοινώσει την παραίτησή του από τη θέση του βουλευτή, είναι βέβαιο πως δεν θα το κάνει επειδή το ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά σε ένδειξη σεβασμού προς τους συγγενείς των θυμάτων, ώστε να μην έχουν καμία αμφιβολία πως ο ίδιος δεν είναι εμπόδιο στις έρευνες για την απονομή δικαιοσύνης.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή