Σφοδρότατη επίθεση εναντίον του Ευ. Βενιζέλου, τον οποίο κατηγορεί ότι πρωτοστατεί στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ, εξαπολύει, με δήλωσή του, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του, αφορμή στάθηκε η δημοσιοποίηση από τον κ. Βενιζέλο θέματος «καρατόμησής» του από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ενέργεια την οποία χαρακτηρίζει «νέα ασχημία» από την πλευρά του προέδρου του κόμματος, τον οποίο αποφεύγει να αναφέρει με την ιδιότητά του.

Ο κ. Κακλαμάνης κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο ότι «πρωτοστατεί» στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ «με τους Ηρακλείς του Στέμματός του», τονίζοντας ότι τον έναν από αυτούς τον προορίζει να είναι «αντ΄ αυτού», για την «ολοκλήρωσή της. Παράλληλα αναφέρει ότι και ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι άμοιρος ευθυνών στη «διάλυση».

Αναγνωρίζει ότι στην πολιτική του διαδρομή έκανε λάθη, ένα από τα οποία ήταν, όπως σημειώνει, «η προσπέλαση του κ. Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ, προερχόμενου από άλλο πολιτικό χώρο» και στην οποία συνέβαλε ο ίδιος ως υπουργός Παιδείας.

Όπως αναφέρει, ο κ. Βενιζέλος δεν του συγχωρεί ότι ήταν πάντα κατά της διάσπασης του ΠΑΣΟΚ, για την οποία διάσπαση όπως σημειώνει ο κ. Κακλαμάνης, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «μεθόδευσε, ήδη, από την επομένη των εκλογών του Ιουνίου 2012» και αποκαλύπτει ότι, τότε, ο κ. Βενιζέλος του είπε, επί λέξει, ότι «το ΠΑΣΟΚ θα είναι πια ένα μικρό κόμμα».

Κατηγορεί, επίσης, τον κ. Βενιζέλο ότι «με διαρροές στο γνωστό ΔΟΛιο συγκρότημα για "σπατάλες" και "χρέη" και "ελέγχους" από "πέντε ελεγκτικές εταιρείες", διέσυρε καθημερινά το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Κακλαμάνης υποστηρίζει ότι ο κ. Βενιζέλος, με αυτό τον τρόπο, είχε «αποκλειστικό σκοπό να συντηρεί την προσωπική του κόντρα με τον Γ. Παπανδρέου», για τον οποίο, αν και αναφέρει ότι «δεν ήρξατο χειρών αδίκων», δεν είναι «άμοιρος ευθυνών για τη διάσπαση και τη δημιουργία του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ στις τελευταίες εκλογές».

Αποδίδει στον κ. Βενιζέλο και στον κ. Σαμαρά ότι για προσωπικούς λόγους επέσπευσαν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αδιαφορώντας, ακόμα και σήμερα, «για τη βλάβη, ενδεχομένως ανήκεστη, που θα υποστεί η κοινή μας πατρίδα». Όπως αναφέρει, αυτό δείχνει και η ποιότητα της αντιπολίτευσης που ασκούν, «που προβοκάρει τη νέα κυβέρνηση, με την οποία συναγωνίζονται σε ανεύθυνες λαϊκίστικες μπαρούφες, επαναλαμβάνοντας την εγκληματική πολιτικά στάση, τόσο της ΝΔ όσο και της Αριστεράς το 2010, κατά της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όταν και τότε η χώρα ήταν στο χείλος του γκρεμού».

Για την προσωπική του στάση αναφέρει ότι διαβλέποντας την εξέλιξη των πραγμάτων για το ΠΑΣΟΚ, αρνήθηκε να γίνει «σημαιοφόρος της μιας ή της άλλης πλευράς σε έναν καταστροφικό "εμφύλιο" και αμοιβαίο δημόσιο "ξεκατίνιασμα", κηρύσσοντας την καταλλαγή».