Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση στα χρέη των καναλιών
Ζητά από τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν την θέση τους
Της Ελένης Καλογεροπούλου
Με το βλέμμα στραμμένο στην Μόσχα όπου ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο το πρωί με τον Βλαντιμιρ Πούτιν βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η ελληνική κυβέρνηση . Το Μέγαρο Μαξίμου παρα τις ευρωπαϊκές γκρίνιες δίνει ιδιαίτερη σημασία σε αυτή την συνάντηση αφού επιδιώκει μέσα από τις διμερής συμφωνίες να προκύψει μια νέα εποχή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ρωσία. Μια εποχή που θα είναι συμφέρουσα και για τις δυο πλευρές.
Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση έχει βάλει φουλ τις μηχανές προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων αφού το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να πείσει τους εταίρους και δανειστές ότι έχει την πολιτική βούληση να κάνει πράξη όλα όσα έχει υποσχεθεί.
Έτσι χθες στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκαν τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων και αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τον ΟΛΠ και το ηλεκτρονικό ιπποδρομιακό σύστημα –υπό την μορφή πολυετούς παραχώρησης- ενώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια κρίθηκε ότι δεν θα πρέπει να παραχωρηθούν ενιαία.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση εμφανίζεται να μην θέλει να κάνει βήμα πίσω σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις της από τους καναλάρχες. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες στην Βουλή ο Νίκος Παππάς επανήλθες το θέμα ζητώντας μάλιστα από τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν την θέση τους. Αναφερόμενος μάλιστα στο θέμα της ΕΡΤ τόνισε ότι το κλείσιμο εξυπηρέτησε τα ιδιωτικά συμφέροντα και την διαπλοκή. «Από την ενέργεια προκύπτουν πολιτικές και άλλες ευθύνες είπε. Έγινε μεθοδευμένος ακρωτηριασμός της ενημέρωσης του πολίτη και προκλητική εύνοια συμφερόντων. Οταν έκλεισε η ΕΡΤ με μια νέα σύμβαση παραχωρούνταν στην Digea οι συχνότητες.»