Αποσταθεροποιεί τη θέση της χώρας η αποφυλακιση Ξηρού, λέει ο Δενδιας
Τι δήλωσε ο πρώην υπουργός στο 3ο ετήσιο Συνέδριο για την Άμυνα και Ασφάλεια “EXPOSEC 2015"
Τη θέση ότι η εισαγωγή νομοθετήματος για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγων για την διεθνή θέση της χώρας αλλά και η λανθασμένη πολιτική της κυβερνήσεως στο μεταναστευτικό έθεσε για άλλη μία φορά με την ομιλία του ο πρώην Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Βουλευτής Β’ Αθηνών (ΝΔ), Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο του 3ου ετησίου Συνεδρίου για την Άμυνα και Ασφάλεια “EXPOSEC 2015” που συνδιοργανώθηκε από την «Συμεών Τσομώκος ΑΕ» και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ.
«Η σπερμολογία περί αποχώρησης από την ευρωζώνη ή εναλλακτικών προσανατολισμών στις εξωτερικές και αμυντικές σχέσεις, είτε ως πρόθεση είτε ως επαναστατική φιλολογία εσωτερικής κατανάλωσης, υπονομεύει τη στρατηγική και διαπραγματευτική θέση της χώρας προς κάθε κατεύθυνση», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Δένδιας.
Ο ίδιος αναφορικώς με την πρόσφατη πρόταση για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού τόνισε: «Το να εισάγονται από την ελληνική κυβέρνηση νομοθετήματα όπως αυτό για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγων για την διεθνή θέση της χώρας και γίνεται αιτία να δοκιμασθούν οι σχέσεις με τους συμμάχους της».
Για το μεταναστευτικό σημείωσε: «Εξίσου ξεκάθαρη πρέπει να είναι η πολιτική της χώρας στο μεταναστευτικό ζήτημα. Οι κυβερνητικές διακηρύξεις περί αυτόματης απονομής ιθαγένειας και ανοικτών συνόρων λειτούργησαν ωσάν διεθνές προσκλητήριο παράνομης μετανάστευσης και συνδέονται άμεσα με την αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης στο Αιγαίου το α’ τρίμηνο του έτους κατά 3,5 φορές σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014».
Ο κ.Δένδιας μιλώντας για θέματα Αμύνης, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: «Η σύνδεση των αναγκών σε εξοπλιστικά συστήματα και υποστηρικτικό υλικό με την ανάπτυξη των τεχνολογικών και τεχνικών δυνατοτήτων των ιδίων των Ενόπλων Δυνάμεων και της εγχώριας βιομηχανίας πρέπει να είναι κεντρικός μας στόχος. Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι αναγκαία: Η εξέταση δημιουργίας ενός Αναπτυξιακού Προγράμματος για το ΥΠΕΘΑ που θα συγκεντρώσει όλες τις συγχρηματοδοτούμενες δράσεις, η βέλτιστη αξιοποίηση των (κρατικών) στρατιωτικών εργοστασίων και του εξειδικευμένου στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού, η βέλτιστη αξιοποίηση της αμυντικής και μη εγχώριας βιομηχανίας».
Λ.Σ.Μ.