Ζήτησαν και επισήμως τα διαθέσιμα της Βουλής
Τι αποκάλυψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για επιστολή του Δημήτρη Μάρδα
«Δεν μου έχει ζητηθεί να δώσω αποθεματικά της Βουλής. Εστάλη την Παρασκευή από τον κ. Μάρδα μία επιστολή την οποια μπορώ να ερμηνεύσω ως διερευνητική. Και θα τη διερευνήσω. Τα υπόλοιπα ανήκουν στη σφαίρα μίας παραφιλολογίας που με θέλουν να βρίσκομαι σε σύγκρουση με την κυβέρνηση» δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στον Τάκη Χατζή και την εκπομπή "Ακραίως" αναφερόμενη στα δημοσιεύματα που την ήθελαν να έχει αρνηθεί να δώσει τα διαθέσιμα της Βουλής στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Διαπραγμάτευση
Η πρόεδρος της Βουλής μίλησε και για τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς και για τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.
«Η ανακοίνωση της 20ης Φεβρουαρίου είναι μία ανακοίνωση χωρίς θεσμική υπόσταση. Περιέχει τον οδικό χάρτη της διαπραγμάτευσης και τίποτα παραπάνω. Είναι άστοχο να αναφερόμαστε σε αυτήν. Το περιεχόμενο του ανακοινωθέντος του έχει αξιολογηθεί και του έχουν δοθεί πολλαπλές ερμηνείες. Και στο κομμάτι της διαπραγμάτευσης ελέγχεται η πλευρά των δανειστών αν λειτουργεί καλόπιστα. Πρέπει να ασκηθεί δριμεία κριτική στην πλευρά των δανειστών τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο δημοκρατίας» τόνισε
Μνημόνιο
«Το Μνημόνιο είναι αντιδημοκρατικό καθεστώς, είναι ένα πλήγμα στη Δημοκρατία, πρέπει να παύσει στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη» τόνισε.
«Αυτό που εισπράττω από τον κόσμο είναι μία αμέριστη εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση και μία άνευ προηγουμένου στήριξη στην προσπάθεια που γίνεται, δεν κλονίζεται παρά τις αφιλότιμες προσπάθειες εκείνων που έχουν συμφέροντα από τη συνέχιση του Μνημονίου. Η κοινωνία και οι πολίτες δεν μασάνε» σημείωσε.
«Αν υπήρχε συμφωνία και σύγκλιση θα το ήξερε πρώτος ο ελληνικός λαός. Ο υπουργός Οικονομικών κάνει εκτιμήσεις μόνο για την πορεία των διαπραγματεύσεων» ανέφερε.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ότι «από το πρώτο νομοσχέδιο που ήρθε στη Βουλή ξεκίνησε το ξήλωμα του Μνημονίου» λέγοντας ότι «η κυβέρνηση και η Βουλή διανύουν 100 μέρες και έχουν νομοθετηθεί πράγματα που δεν είχαν νομοθετηθεί την τελευταία πενταετία. Δυνάμεις αγωνίζονται για να μη φέρει η κυβέρνηση και να μην ψηφίσει η Βουλή άλλα μέτρα ανακούφισης. Υπάρχουν κάποιοι που διακαώς να μπει ξανά Μνημόνιο. Δεν θα μπει ξανά».