Το συμβολικό δώρο από την Τοσκάνη που χάρισε στον Πιερρακάκη ο Γκραμένια για να καλωσορίσει τη συνεργασία τους στον ESM
Οι αποκαλύψεις του ''Big Mouth''
Εκτός από πρόεδρος του Eurogroup, ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναδείχθηκε και πρόεδρος του ESM. Το συμβολικό δώρο του Πιέρ Γκραμένια στον υπουργό Οικονομικών
Πέρα από τον θρίαμβο στο Eurogroup, ο Κυριάκος Πιερρακάκης χθες πέτυχε και μια δεύτερη εκλογή, καθώς αναδείχθηκε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, του γνωστού από τα χρόνια της κρίσης ESM. Τη δεύτερη εκλογή θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ευκολότερη, καθώς η παράδοση θέλει τον πρόεδρο του Eurogroup να προεδρεύει και των συνεδριάσεων του ESM, στο ΔΣ του οποίου μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Διαβάστε: Διεθνή ΜΜΕ για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη στο τιμόνι του Eurogroup: "Η Αθήνα ως πρότυπο δημοσιονομικής σύνεσης"
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα συνεργαστεί με έναν άνθρωπο που υποστήριξε σθεναρά την Ελλάδα την περίοδο της κρίσης. Πρόκειται για τον Πιέρ Γκραμένια, τον πρώην υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου και νυν εκτελεστικό διευθυντή του ESM.
Μάλιστα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου, ο Γκραμένια χάρισε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ένα μπουκάλι ελαιόλαδο από την Τοσκάνη, ένα «ευρωπαϊκό προϊόν», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δίνοντάς του αυτό το συμβολικό δώρο. Με καταγωγή από τη Λακωνία, ο Πιερρακάκης όχι μόνο θα εκτιμήσει το δώρο, αλλά σκοπεύει και να το ανταποδώσει με ένα ελαιόλαδο από τον τόπο του, όπως αναφέρει το Big Mouth του powergame.gr.
Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης ο Κυριάκος Πιερρακάκης εκλέχθηκε νέος πρόεδρος του Eurogroup, σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την παρουσία της στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Με άνετη πλειοψηφία ψήφων από τους 20 υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναδείχθηκε νικητής απέναντι στον Βέλγο αντίπαλό του, Βίνσεντ βαν Πετέγκεμ.
En