Με τους αγρότες να επιμένουν στα αιτήματα και τις διαμαρτυρίες τους, τις κινητοποιήσεις να συνεχίζονται και τα μπλόκα να παραμένουν, αξίζει να σημειωθεί πως αναβάλλεται προσυνέδριο της Ν∆, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει το ερχόµενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη µε σκοπό την εκκίνηση του προσυνεδριακού διαλόγου στον δρόµο προς το µεγάλο συνέδριο του Μαΐου.

Πληροφορίες που επικαλείται η στήλη «Τζόκερ» των Παραπολιτικών από το «γαλάζιο στρατόπεδο», αναφέρουν ότι στις τελευταίες συσκέψεις υπήρχαν δεύτερες σκέψεις για την επιλογή της συµπρωτεύουσας, καθώς η έδρα του Βορρά έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την κεντροδεξιά παράταξη.

Επίσης, λόγω της µαζικότητας που καταγράφεται σε στελεχιακό δυναµικό, επελέγη τελικά να αποτελέσει έναν από τους τελευταίους σταθµούς πριν από το συνέδριο της Αθήνας, ως την κορύφωση του προσυνεδριακού διαλόγου.

Ο βασικότερος λόγος, πάντως, της αναβολής του προσυνεδρίου στη Θεσσαλονίκη ήταν για να μην αποτελέσει αφορμή για συγκέντρωση έξω από τον χώρο της γαλάζιας εκδήλωσης διαμαρτυρόμενων αγροτών.