Καµία έκπληξη δεν προκάλεσε η είδηση που θέλει τον επιφανή φοροφυγά Γιάννη Αλαφούζο, ευρισκόµενο µπροστά σε ένα «ηγετικό» αδιέξοδο στον Παναθηναϊκό, να προσφεύγει στη λύση του αµφιλεγόµενου Τάκη Μπαλτάκου. Με βάση τις πληροφορίες που κυκλοφορούν από τα µέσα της εβδοµάδας, θεωρείται πολύ πιθανό ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟ να χρίσει ακόµη και πρόεδρο τον γραµµατέα της κυβέρνησης Σαµαρά. Ανεξάρτητα, όµως, από τον ρόλο που θα επιλέξει ο Αλαφούζος να δώσει στον κ. Μπαλτάκο, η στήλη έχει ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο, που σχετίζεται µε τους πραγµατικούς λόγους της συγκεκριµένης επιλογής.

Για πρώτη φορά ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ έχει αρχίσει να αντιλαµβάνεται ότι σφίγγει ο κλοιός τόσο στις εκκρεµείς φορολογικές υποθέσεις του όσο και στο θέµα της διαχείρισης του ΠΑΟ. Στην παρούσα φάση, εκείνο που προέχει για τον κ. Αλαφούζο είναι να βρει έναν άνθρωπο που θα µπορεί να του εξασφαλίσει ασυλία στον χώρο της ∆ικαιοσύνης. Μετά από σχετική έρευνα και µε τη µεσολάβηση του πασίγνωστου δικηγόρου Μιχάλη ∆ηµητρακόπουλου, ο πρόεδρος του ΠΑΟ θεώρησε ως καταλληλότερο πρόσωπο για να παίξει τον διπλό αυτό ρόλο τον δικηγόρο Τάκη Μπαλτάκο.

Με απλά λόγια, η «µεταγραφή» του τελευταίου σχετίζεται αποκλειστικά µε την αγωνία του Αλαφούζου να ξεµπερδέψει από τα πλοκάµια της ανεξάρτητης ελληνικής ∆ικαιοσύνης. Επί της ουσίας, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ επενδύει στις διασυνδέσεις που φηµολογείται (σ.σ.: από την περίοδο που βρισκόταν στην κυβέρνηση) ότι διαθέτει στον χώρο της Θέµιδος ο πρώην στενός συνεργάτης του Σαµαρά. Και, επειδή, εκ χαρακτήρος, ο Τ. Μπαλτάκος είναι άνθρωπος του παρασκηνίου, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι κινούνται πέριξ του περιβάλλοντος Αλαφούζου που θεωρούν ότι, εκτός από τα θετικά, µπορεί να επιφέρει και καίρια χτυπήµατα (πάντα µέσω της ∆ικαιοσύνης) κατά των αντιπάλων του Αλαφούζου. Ο βασικός λόγος της αξιοποίησης του συναρχηγού του Γιώργου Καρατζαφέρη από τον µεγαλοµέτοχο του ΠΑΟ αναφέρθηκε εκτενώς παραπάνω.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει σήµερα η στήλη, το deal ανάµεσα στους δύο άνδρες έχει και άρωµα πολιτικής. Με βάση όσα αναφέρουν πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν λεπτοµέρειες της σχετικής συµφωνίας, ο κ. Μπαλτάκος δείχνει να επιθυµεί να είναι υποψήφιος για τον ∆ήµο της Αθήνας. Μάλιστα, λέγεται ότι στην κουβέντα που είχε µε τον κ. Αλαφούζο τού αποκάλυψε κι αυτό το µυστικό. Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ έδειξε να ενθουσιάζεται µε την ιδέα, αφού από την περίοδο των προηγούµενων δηµοτικών εκλογών αναζητούσε ένα πρόσωπο για να επιχειρήσει αυτό που έκαναν στον Πειραιά οι Γιάννης Μώραλης και Βαγγέλης Μαρινάκης.

Στο πρόσωπο του Μπαλτάκου ο Αλαφούζος βρήκε, εκτός από τον συνήγορο, τον πρόεδρο του ΠΑΟ και τον επόµενο υποψήφιο δήµαρχο της Αθήνας, που µε «όχηµα» τον Παναθηναϊκό θα διεκδικήσει τον πρώτο δήµο της χώρας. Ο γραµµατέας της κυβέρνησης Σαµαρά θεωρεί ότι µε τον ΠΑΟ και την επιρροή που διαθέτει στο κοινό της Χρυσής Αυγής θα µπορέσει µε αξιώσεις να κερδίσει τον ∆ήµο της Αθήνας.