Τα δάνεια του επιχειρηματία Καλογρίτσα, ο οποίος είναι ένας επίσης «αγαπημένος» επιχειρηματίας για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αναμένεται να βγάλει στο σφυρί η Attika Bank, επίσης «αγαπημένη», όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος στην στήλη του Δήγματα Γραφής, στην εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου. Ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει ωστόσο και τα επόμενα βήματα του επιχειρηματία Καλογρίτσα, που μπορεί να μην κατάφερε να πάρει κανάλι, όχι επειδή ακυρώθηκε ο διαγωνισμός, αλλά γιατί τα βοσκοτόπια που είχε βάλει ως εγγύηση, πρόδωσαν τις προσδοκίες του ίδιου, αλλά και της κυβέρνησης, συνεχίζει την δραστηριότητά του, αν και υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τους διαγωνισμούς δημόσιων έργων στους οποίους θα λάβει μέρος.  

Γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος συγκεκριμένα για τα κόκκινα δάνεια του Καλογρίτσα: «… Τα δάνεια που έβγαλε στην πιάτσα (σ.σ. αναφέρεται στην τράπεζα Attika Bank), προκειμένου να τα μοιραστεί με κάποια ή κάποιες εκ των υπολοίπων τράπζες δεν είναι όποια κι όποια. Όχι! Είναι τα δάνεια ενός επίσης «δικούς μας» ανθρώπου, του κυρ Χρήστου – του αποκαλούμενου και «πατερούλη» υπό των συριζαίων – Καλογρίτσα! Η προσπάθεια έγινε προ ημερών αφορά τα πάνω από 120.000.000 δάνεια έχει λάβει εν συνόλω η οικογένεια του κυρ Χρήστου, αλλά δεν είχε ευτυχές αποτέλεσμα: Ουδεμία εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών δέχθηκε να αναλάβει μέρος των δανείων – ακόμη και στο ευτελές ποσό των 10.000.000. Κακή εποχή».  

Σχετικά με τους διαγωνισμούς που αναμένεται να λάβει μέρος ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας ο Γιώργος Παπαχρήστος γράφει: «… στις 30 Μαίου θα δημοπρατηθεί ένα ακόμη κομμάτι του δρόμου – καρμανιόλα Πάτρας- Πύργου. Πρόκειται για το 6ο τμήμα αυτό που αφορά το κομμάτι Σαγαίικα-Κάτω Αχαγιά, προϋπολογισμού 74.300.000 ευρώ. Το αναφέρω διότι το ενδιαφέρον όλων είναι να θα μετάσχουν στον διαγωνισμό δια των εταιριών τους οι Καλογρίτσας πατήρ και υιός, οι οποίοι είχαν αποφύγει να πράξουν το ίδιο – να διεκδικήσουν δηλαδή – το 5ο τμήμα, το οποίο κέρδισε ως μειοδότης η εταιρεία Ιντερκάτ». Τέλος, στο θέμα Καλογρίτσα, ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι «επίσης, εκείνοι που γνωρίζουν τα θέματα αυτά – τα των διαγωνισμών, δηλαδή – υποστηρίζουν ότι πολύ σύντομα θα χτυπήσουν καμπάνες για τα τέσσερα τμήματα του ίδιου δρόμου, τα οποία είχαν κερδίσει οι Καλογρίτσας πατήρ και υιός, με την αξία τους κι όχι με ξένες πλάτες».