Κατάμεστο ήταν το αμφιθέατρο του Μεγάρου Καρατζά το απόγευμα της Τρίτης κατά την παρουσίαση του νέου Βιβλίου του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου με τίτλο «Μύθοι και Αλήθειες για το Δημόσιο Χρέος». 

Το βιβλίο προλόγισαν ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής.

Στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Προβόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "το PSI αποτελεί τη μεγαλύτερη διαγραφή παγκοσμίως δημοσίου χρέους που έγινε ποτέ" ενώ πρόσθεσε ότι "καλλιεργήθηκε ο μύθος ότι το PSI συνδέεται με την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, αυτό δεν ισχύει". Ακόμη, επεσήμανε ότι "τα μνημόνια είναι αναγκαία αλλά όχι η ικανή συνθήκη για να βρει η χώρα την αναπτυξιακή της πορεία", κάνοντας λόγο για την ανάγκη ύπαρξης "ενός αναπτυξιακού οδικού χάρτη προσανατολισμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη".

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης χαρακτήρισε το βιβλίο του κ. Βενιζέλου ως "ένα υποχρεωτικό ανάγνωσμα που θα πρέπει να διανέμεται στους φοιτητές των χρηματοοικονομικών". Παράλληλα θέλοντας να δείξει τη μεγάλη σημασία του PSI σημείωσε ότι "τα επόμενα χρόνια οι φοιτητές των ξένων πανεπιστημίων θα διδάσκονται τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και το νεοελληνικό PSI".

Ο κ. Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι "ο μεγάλος αγώνας είναι ο αγώνας της αλήθειας και της κοινής λογικής" εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγγραφή του νέου του βιβλίου.

Επέκρινε την κυβέρνηση ότι «το κόστος που πληρώνει η χώρα γι' αυτά τα δυόμιση χρόνια, για τις ιδεοληψίες, τα λάθη, τις εμμονές και τους τυχοδιωκτισμούς, είναι πάρα πολύ μεγάλο. Και τώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει καμιά συμφωνία».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών πολιτικά πρόσωπα από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, η Άννα Διαμαντοπούλου, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μανιάτης, Β. Κεγκέρογλου, Λ. Γρηγοράκος, Γ. Κουτσούκος, Δ. Κωνσταντόπουλος, Ε. Χριστοφιλοπούλου, Κ. Σκανδαλίδης, οι βουλευτές της ΝΔ Γ. Βρούστης, Δ. Σταμάτης, Γ. Καρασμάνης,Θ. Φορτσάκης, ο βουλευτής του Ποταμιού Γρ. Ψαριανός, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χ. Θεοχάρης, ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Π. Αυγερινός και ο Μ. Παπαϊωάννου, το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ Γ. Βαρβιτσιώτης, τα μέλη της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ, Μάνος Επιτροπάκης και Σοφία Αδάμ, οι πρωην υπουργοί Χ. Πρωτόππας, Ν. Σαλαγιάννης, Ν. Βερνίκος, Μ. Χρυσοχοΐδης, Π. Κουκουλόπουλος, Γ. Λιάνης, Γ. Φλωρίδης, Χρ. Βερελής και Ντ. Ρόβλιας, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, ο Παναγιώτης Κωστούλας, ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γ. Ζαννιάς, ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού Δ. Τσιόδρας και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στ. Ξεκαλάκης.