Την εκδήλωση, με θέμα «Η παρακαταθήκη της Αρχαίας Ελλάδας για τη Δημοκρατία του Αύριο», διοργάνωσαν σήμερα το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης και η Έδρα Ελληνικών Σπουδών «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» του Πανεπιστήμιο Στάνφορντ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, προλογίζοντας την εκδήλωση, εξέφρασε την συγκίνηση του γιατί ήταν και η πρώτη εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Την ίδρυση της έδρας με το όνομά του στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ το 2005 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την είχε χαρακτηρίσει μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ταύτισε το όνομά του με μία πανεπιστημιακή έδρα σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

Αναφέρθηκε στην συμβολή της οικογένειας του 'Αγγελου Τσακόπουλου δίχως της στήριξη της οποίας η ίδρυση δεν θα ήταν δυνατή. "Η στήριξή τους είναι ανεκτίμητη, τους είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την παρακαταθήκη της Αρχαίας Ελλάδας στην Δημοκρατία του αύριο και την συμβολή της στην εξέλιξη του παγκόσμιου πολιτισμού, ανέπτυξε στην ομιλία του ο κάτοχος της έδρας, καθηγητής κ. Josiah Ober. Με την ομιλία μάλιστα εγκαινίασε ένα ετήσιο κύκλο διαλέξεων. Στο ξεκίνημα αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας ότι ήταν ένας μεγάλος πολιτικός που δεν συμβιβάστηκε και δεν παραδόθηκε στις πιέσεις.

Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με παλαιότερες δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τα κορυφαία στιγμιότυπα από την πολιτική του διαδρομή αλλά και σκηνές από την οικογενειακή του ζωή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε σύσσωμη η οικογένεια Μητσοτάκη, στενοί φίλοι, καθώς και πολλοί βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.