Προσπάθεια να δώσει απαντήσεις για το θέμα της αναβάθμισης των F-16 έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο φαίνεται ότι μάλλον θόλωσε ακόμη περισσότερο το τοπίο. Ο κ. Τσίπρας σήμερα παρουσίασε και μια τρίτη εκδοχή της υπόθεσης των F-16, ότι δεν υπάρχει καν συμφωνία. Ωστόσο, «υπάρχει συμφωνία» όσον αφορά στα αντισταθμιστικά, που τελικά δεν ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει.

«Ζητήθηκε μια προσφορά για την αναβάθμιση και η απάντηση αναμένεται τις επόμενες ημέρες και θα τεθεί υπόψη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. «Για τα 123 αεροσκάφη η έγκριση του Κογκρέσου ήταν 2,4 δισ. δολάρια. Δεν υπάρχει συμφωνία. Αυτό ήταν το ανώτατο ποσό. Εμείς μπορούμε να διαθέσουμε 1,1 δισ. ευρώ και το έχουμε γνωστοποιήσει και μάλιστα σε βάθος δεκαετίας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε, θα αξιολογηθεί η προσφορά και στο τέλος θα οριστικοποιηθεί το ποσό, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να περιληφθούν στη συμφωνία αντισταθμιστικά οφέλη, αλλά θα επιδιωχθεί μείωση του κόστους.

Διαβάστε όλα όσα έγιναν στη Βουλή ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Σταύρο Θεοδωράκη

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη ενημέρωση-αποκάλυψη του ελληνικού λαού για την αναβάθμιση των F-16, που έγινε από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κι όχι από τον Έλληνα πρωθυπουργό, διά στόματος Τραμπ μάθαμε ότι η συμφωνία έκλεισε και είναι ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ και αυτό μάλιστα θα βοηθούσε και στην καταπολέμηση της ανεργίας στην Αμερική.

Μέχρι να φτάσει ο πρωθυπουργός στην Ελλάδα, ο κ. Καμμένος μας ενημέρωσε ότι το ποσό είναι 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ, κι όχι 2,4 και μέχρι να φτάσει ο πρωθυπουργός στη Βουλή για να απαντήσει στην ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη ούτε συμφωνία υπήρξε, παρά μόνο διαπραγμάτευση, αλλά ούτε και αντισταθμιστικά.