Δριμύτερος είχε επιστρέψει στο περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη, ο πρώην γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος εκτός όλων των άλλων διαδραμάτιζε και ρόλο μυστικοσυμβούλου. Ο αποτυχημένος τέως πολιτικός, που αποπέμφθηκε σε ελάχιστο χρόνο από τη Ν.Δ., από την στιγμή που ανεδείχθη αρχηγός ο Κυριάκος Μητσοτάκη, πίστευε ότι μέσω του «θείου» του, θα μπορούσε να επιστρέψει στο πολιτικό προσκήνιο.

Στο πλαίσιο αυτό προσπαθούσε να διατηρήσει ένα μηχανισμό (κυρίως από στελέχη που δραστηριοποιούνται στην ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης), ενώ είχε από κοντά και τον περιφερειάρχη Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο κ. Παπαμιμίκος, συχνά – πυκνά «πουλούσε» στον Ιβάν Σαββίδη, ότι την κατάλληλη στιγμή θα μπορούσε να υπονομεύσει τον στόχο της εκλογικής νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παρά το γεγονός ότι ο ομογενής επιχειρηματίας είχε πληρώσει πανάκριβα τις πολιτικές επιπολαιότητες του κ. Παπαμιμίκου, έδειξε διάθεση να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, μετά το βατερλό με την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα.

Πέραν των νεοδημοκρατικών, ο πρώην γραμματέας της Ν.Δ., λέγεται ότι διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις και με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά. Οι δύο άνδρες τα έλεγαν καλά από την περίοδο που ο ανιψιός του Σαββίδη, διατηρούσε κομματικό αξίωμα. Πέραν των πολιτικών, ο κ. Παπαμιμίκος, διατηρεί αδελφική σχέση και με τον στενό συνεργάτη του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και την εποχή που είχαν ψυχρανθεί οι Σαββίδης – Παπαμιμίκος, ο τελευταίος μάθαινε τα πάντα από τον νεότερο Γκαγκάτση.

Εσχάτως ο σύζυγος της ανιψιάς του οπλοφόρου Ιβάν, λέγεται ότι έχει αναλάβει και ρόλο μυστικοσυμβούλου σε θέματα που άπτονται της γενικότερης επιχειρηματικής στρατηγικής που ακολουθεί ο Ιβάν. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε, ότι ακόμη και η δήλωση συγγνώμης, στην οποία προέβη ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, έγινε κατόπιν σχετικής προτροπής Παπαμιμίκου.

ΑΞΙΖΕΙ.: Για την ιστορία να σημειωθεί ότι ο Σαββίδης δεν είχε παραστεί στο γάμο του Παπαμιμίκου με την ανιψιά του. Η απουσία του αποδόθηκε στα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δαπανήθηκαν, προκειμένου να εκλεγεί αρχηγός της Ν.Δ., ο περιφερειάρχης Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.