Δεν μπήκε καν στον… κόπο να περάσει το πρόγραμμα – μαμούθ για την αναβάθμιση των 85 πολεμικών αεροσκαφών F-16 από την αρμόδια Επιτροπή ο υπουργός Εξωτερικών, Πάνος Καμμένος, που θα σκάσει αύριο μύτη για να τους ενημερώσει σχετικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πάνος ο Καμμένος θα βρεθεί αύριο στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής προκειμένου να… ενημερώσει τα μέλη της για αναβάθμιση συνολικού κόστους 1,2 δις. ευρώ. Φαίνεται δε, ότι για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει καμία αξία να λάβουν έγκριση από τους αρμόδιους θεσμούς για τις αποφάσεις τους και αρκούνται απλά σε ενημέρωση κατόπιν εορτής.

Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε μία φορά…

Το ΚΥΣΕΑ έλαβε τη σχετική απόφαση για τα εξοπλιστικά ύστερα από μία και… μοναδική συνεδρίασή του. Όπως γράφουν «Τα Νέα», κυβερνητικό στέλεχος που μετέχει στο όργανο ενημέρωσε ότι αυτό συνεδρίασε μία φορά και, μάλιστα, χωρίς να βγάλει συγκεκριμένη απόφαση.

Από τη συγκεκριμένη συνάντηση και μέχρι σήμερα το περίφημο… χαρτί της απόφασης γυρίζει από υπουργό σε υπουργό και απλά μαζεύει υπογραφές.

… και ο Καμμένος λογάριασε χωρίς τον «ν. Βενιζέλου»

Εκτός, όμως, από το ΚΥΣΕΑ ο ΥΠΕΘΑ αποφάσισε να αγνοήσει και τη νομοθεσία. Ο ν. 3798/11, γνωστός και ως «νόμος Βενιζέλου», προβλέπει ότι επιβάλλεται η Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων να γνωμοδοτεί πριν από την όποια απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Ο νόμος αυτός καταρτίστηκε μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση Άκη προκειμένου να αποφευχθούν αντίστοιχες ενέργειες.

Η Επιτροπή ουδέποτε γνωμοδότησε και ο υπουργός απλά… αγνόησε τη νομοθεσία.