Οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αν µη τι άλλο, καταδεικνύουν πως οι «συµµετέχοντες» στο εγχείρηµα της δηµιουργίας του Κινήµατος Αλλαγής διακατέχονται από έναν αστείο «µικροµεγαλισµό», µε πιο χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις του Σ. Θεοδωρακη και του Γ. Ραγκούση και, δυστυχώς για τη Φ. Γεννηµατά, επιβεβαιώνουν όλους εκείνους οι οποίοι το προηγούµενο διάστηµα της έλεγαν πως πρέπει να δώσει έµφαση στον κυρίαρχο κορµό της συγκεκριµένης συµµαχίας, δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ.

Το λάθος της Φ. Γεννηµατά ήταν πως δεν ερµήνευσε σωστά τα µηνύµατα των πρόσφατων εσωκοµµατικών εκλογών, καθώς οι πολίτες που της εµπιστεύτηκαν την πρώτη θέση στην όλη διαδικασία δεν είχαν κατά νουν ότι η ίδια θα τηρήσει µια επαµφοτερίζουσα στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Ν.∆. Κυρίως, όµως, όσοι πήγαν για να ψηφίσουν στις εσωκοµµατικές εκλογές δεν περίµεναν πως η καθαρή εντολή που της έδωσαν θα «αµαυρωνόταν» από τους «γκρίζους» συµβιβασµούς που η ίδια είχε κάνει για να µη χαλάσει το χατίρι των ηττηµένων, ακόµα και αυτών που δεν είχαν καµιά σηµαντική απήχηση στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Κοντολογίς, η Φώφη δεν έπρεπε να φοβηθεί το ΠΑΣΟΚ, όσο τροµακτικό και αν ήταν το ασύµφορο θέαµα που έπρεπε να αντικρίσει η ίδια, αν επέλεγε να δώσει τη µάχη εντός των τειχών..