Απόπειρα υποβάθμισης των επερχόμενων μέτρων επεχείρησε από τη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης συνεχίζοντας μάλιστα το κλείσιμο του ματιού ακόμα και για τα προνομοθετημένα μέτρα όπως η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολογήτου.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρχίζοντας νωρίς το μασάζ στους κυβερνητικούς βουλευτές για τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης και χαρακτήρισε ως τυπικό όρο το συμπληρωματικό Μνημόνιο . "Είναι άλλο πράγμα τα μέτρα που λάβαμε για να γλιτώσουμε τη χρεοκοπία και άλλο πράγμα μέτρα που θα συμφωνήσουμε ότι πρέπει να υλοποιηθούν στη χώρα" είπε.

Όσον αφορά τα μέτρα που έχει προνομοθετήσει η κυβέρνηση και τα οποία θα ισχύσουν μετά το μνημόνιο όπως η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου ο κ.Δραγασάκης "επιβεβαίωσε" ότι η κυβέρνηση θα αποκρούσει τη μομφή για τα μέτρα με ευχολόγια για επαναδιαπραγμάτευσή τους: «Όταν η εικόνα ολοκληρωθεί, όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για το χρέος, όταν επίσημα θα έχουμε βγει από το μνημόνιο, εδώ είμαστε να συζητήσουμε στη βάση των δεδομένων αποδεχόμενοι τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει αλλά και τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί. Θα δούμε τότε πως θα πορευτούμε από κει και πέρα» είπε μιλώντας παράλληλα για φοροελαφρύνσεις στην επιχειρηματικότητα.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ιταλία ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσπάθησε να μεταδώσει αίσθημα ασφάλειας λέγοντας ότι οι εξελίξεις αυτές δεν μας αιφνιδιάζουν ως κυβέρνηση και ότι η η χώρα μας βρίσκεται σε μία θέση που έχει αρκετά μέσα στη διάθεση της να αντιμετωπίσει αυτές τις εξελίξεις.

Όμως ο κ. Δραγασάκης ανέφερε πως αν οι αναταράξεις στην Ευρώπη συνεχιστούν τότε είναι προφανές ότι θα δοκιμαστούν οι αντοχές της κάθε χώρας ξεχωριστά και τότε οπως είπε θα πρεπει να υπάρξουν συνολικότερες λύσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.