Δικαιώνεται με απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ, Βασίλης Γιόγιακας, μετά από προσφυγή του πρώην αντινομάρχη Θωμά Δήμα κατά του βουλευτή για παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με την παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο και τη σύναψη συμβάσεων με αυτό» και ότι «οκτώ ημέρες μετά την οριστικοποίηση της εκλογής του οφείλει να επιλέξει μεταξύ βουλευτικού αξιώματος και... της σύμβασης με το Δημόσιο».

Να θυμίσουμε ότι το θέμα είχε ανακύψει για τις συμβάσεις που έχουν εν ενεργεία γιατροί - βουλευτές με τον ΕΟΠΥΥ.

Στην περίπτωση που η προσφυγή κατά του βουλευτή της ΝΔ γινόταν αποδεκτή, τότε, το ίδιο άρθρο του Συντάγματος προέβλεπε την άμεση αυτοδίκαια έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα του και τη θέση του θα έπαιρνε ο αμέσος επόμενος σε σταυρούς.

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, απέρριψε την προσφυγή του Θωμά Δήμα κατά του Βασίλη Γιόγιακα και έτσι ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα πλέον με την έδρα ούτε και με την επανεκλογή του στο νόμο μιας και αποτελεί το ισχυρό "χαρτί" της ΝΔ στην περιοχή, όπως αναφέρουν οι καλά γνωρίζοντες.

Πηγή: thespro.gr