Σε τροποποίηση της δήλωσης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, αναφορικά με τους νεκρούς που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, προχώρησε το Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί προκλήθηκε σάλος στα social media (δείτε εδώ) σχετικά με τις δηλώσεις Πολάκη με αποτέλεσμα, μερικές ώρες μετά την ανάρτηση της συνέντευξης, οι ιθύνοντες του Πρακτορείου να τροποποιήσουν την επίμαχη φράση του υπουργού.

Από την αρχική δήλωση ότι «αποτελεσματικά λειτούργησε το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων "θολώνει" την εικόνα», το κρατικό πρακτορείο προχώρησε, σύμφωνα με το ellinikahoaxes.gr, σε αντικατάσταση της λέξης «θολώνει» με τη λέξη «μαυρίζει» (ώρα πρώτης δημοσίευσης 08:35, ώρα αντικατάστασης 14:46).

- Αν ο κ. Πολάκης δεν χρησιμοποίησε τη λέξη "θολώνει", αλλά τη λέξη "μαυρίζει", ποιος φέρει την ευθύνη που έβαλε στο στόμα του υπουργού μια λέξη που δεν είπε;
- Αν όντως ο υπουργός χρησιμοποίησε τη λέξη "θολώνει", ποια δημοσιογραφική δεοντολογία υπαγόρευσε τέτοιου είδους λαθροχειρία, και κάτω από ποιες συνθήκες έγινε αυτή;

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες