Αδιάβαστος σε τουλάχιστον δύο θέματα πιάστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της –κεκλεισμένων των θυρών- σύσκεψης στην αντιπεριφέρεια Χανίων, την προηγούμενη Τετάρτη.

Ο πρωθυπουργός ρώτησε, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για ποιο λόγο δεν καταργούνται, όπως ζητά ένας αυτοδιοικητικός, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με τον τελευταίο να απαντά πως απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση.

Λίγο αργότερα, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, σημείωσε πως υπάρχει ανάγκη για να ολοκληρωθεί τάχιστα η μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού για τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης καθώς, όπως ανέφερε, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα γίνει ποτέ νέος ΒΟΑΚ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, έσπευσε σε εκείνο το σημείο να διευκρινίσει, αντιλαμβανόμενος και την αδυναμία του πρωθυπουργού να ακολουθήσει τη συζήτηση, πως «αρκετά συζητήθηκαν οι μελέτες, ώρα να γίνουν και έργα» - λες και τα έργα γίνονται χωρίς μελέτες.

Τέλος, κλίμα αμηχανίας υπήρξε και όταν ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός ρωτήθηκε από τον πρωθυπουργό αν κρατά διπλά βιβλία, όπως ο προκάτοχός του, Παύλος Πολάκης, που είχε ομολογήσει για το «διπλό ταμείο» που κρατούσε και περιλάμβανε «ένα μαύρο κι ένα άσπρο».

Ενθουσιάστηκε ο Μπαλωμενάκης

Τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Μπαλωμενάκη, τον ενθουσίασε η παρουσία και οι συζητήσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑίος βουλευτής έσπευσε να σημειώσει, με ανάρτησή του στα social media, πως ο πρωθυπουργός ήταν εναργέστερος και ενημερωμένος.

«Στη σύσκεψη, λοιπόν, είδαμε έναν Πρωθυπουργό εναργέστατο και ενημερωμένο. Με εξαιρετική ικανότητα να προσδιορίζει με ευγένεια το αντικείμενο της συζήτησης, πού βρίσκονται δηλαδή αυτή τη στιγμή τα έργα που ίδιος είχε εξαγγείλει έναν χρόνο πριν. Με πρακτικό πνεύμα να δίνει άμεσες οδηγίες να ξεμπλοκάρουν κονδύλια. Και με το θάρρος να θέτει σφιχτό χρονοδιάγραμμα επιτάχυνσης».

Οι πληροφορίες πάντως επισημαίνουν πως ούτε και ο κ. Μπαλωμενάκης ήταν ιδιαίτερα… ενεργός στη συζήτηση. Τουλάχιστον αυτός δεν είχε τη θεσμική ευθύνη να συζητήσει με τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα να κάθεται ήσυχος και να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα.

Πηγή φώτο: Hania-news