Στην επιλογή της κυβέρνησης να εμβαθύνει στις ελληνορωσικές σχέσεις, στις σημαντικές δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, στην ανάκτηση της ηγεμονικής θέσης της χώρας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, στις «συγκλονιστικές στιγμές» μέχρι την έξοδο από την κρίση, με πίκρες και χαρές, αλλά και στο ποδόσφαιρο, στον πολιτισμό, στη γραβάτα που… φορέθηκε για λίγο και στην μοτοσυκλέτα που στερήθηκε, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όλα αυτά σε συνέντευξη, εφ' όλης της ύλης στον Ρώσο δημοσιογράφο Μικαίλ Γκούσμαν για την εκπομπή «Formula of Power» λίγο πριν την επίσκεψή του στη Μόσχα. 

Το καμάρι του πρωθυπουργού είναι ένα: «Έχω καταφέρει να είμαι ίσως ο μοναδικός ευρωπαίος ηγέτης που έχω μπει στα πιο σημαντικά, αν θέλετε, φόρα και στις πιο σημαντικές έδρες κυβερνήσεων, από το Κρεμλίνο μέχρι τον Λευκό Οίκο, και από το Βατικανό έως τη Downing Street, και σε όλον τον κόσμο, και στο Πεκίνο και παντού, χωρίς γραβάτα. Συνεπώς, νομίζω ότι αυτή είναι μια κατάκτηση.»

Και πρόσθεσε: «Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως με την επιτυχία αυτή που είχαμε, πράγματι είναι σαν να έφυγε μία θηλιά, μία γραβάτα από τον λαιμό μας. Εννοώ, την επιτυχία που είχαμε για το ελληνικό χρέος. Μπορεί να μη διαγράφηκε το χρέος. Ωστόσο, βρέθηκε ένας τρόπος, μέσα από την επέκταση του χρόνου ωρίμανσης των αποπληρωμών και την περίοδο χάριτος, να δοθεί ένας καθαρός διάδρομος 15ετίας για την Ελλάδα».

Στο ερώτημα «ποιο είναι πιο κοντά σε εσάς, η μηχανή της νιότης σας ή το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο;» ο Τσίπρας απάντησε: «Σίγουρα οι μοτοσικλέτες. Ξέρετε το να μπορεί κανείς να οδηγεί με ασφάλεια, αλλά να τρέχει με μία μοτοσικλέτα σου δίνει μεγάλη αίσθηση ελευθερίας. Είναι ένα αναντικατάστατο συναίσθημα που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το έχω στερηθεί».