Υπό την πίεση των επερχόμενων γεγονότων, παλεύει να συγκροτήσει νέο σχήμα συνεργασίας, επισημοποιώντας εν μέσω θυέλλης την περιλάλητη σοσιαλδημοκρατική στροφή.

Για τον σκοπό αυτό χθες Κυριακή, έγινε μια εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, όπου σε δύο τραπέζια αναπτύχθηκαν τα επιχειρήματα και οι προοπτικές του εγχειρήματος.

Στο πρώτο τραπέζι θα συμμετέχουν οι Αντώνης Λιάκος, Νίκος Μαραντζίδης, Κωστής Παπαϊωάννου και Μιχάλης Σταθόπουλος και στο δεύτερο οι Σωτήρης Βαλντέν – παλαιό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς που ακούγεται ότι θα αναλάβει τη χηρεύουσα θέση του υπουργού Εξωτερικών -, Σπύρος Δανέλλης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Νίκος Μπίστης και Γιάννης Ραγκούσης.

Την όλη εκδήλωση οργανώνουν οι Αννα Αναγνωστοπούλου, Ηλίας Νικολακόπουλος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Αννα Παπαδημητρίου και Μιχάλης Σαμπατακάκης.

Άγνωστα βέβαια τα αποτέλεσμά της, αλλά όπως διαβάζουμε στον Βηματοδότη, η σύνθεση προδίδει συγκεκριμένες διαθέσεις. Στου εκσυγχρονισμού τα ορφανά, στους συνεργάτες του Σημίτη που οικτίρει προσβλέπει ο κ. Τσίπρας…

Μόνο που άργησε πολύ και οι περισσότεροι έχουν ήδη στραφεί προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατά μία εκδοχή πάντως ο κ. Τσίπρας θέλει να κατέλθει στις εθνικές εκλογές με σχήμα που θα φέρει τον τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ – Δημοκρατικές δυνάμεις» κατά τα πρότυπα του «ΠαΣοΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» των δημοτικών εκλογών του 1986.