Εντείνονται οι ζυμώσεις στο Κίνημα Αλλαγής μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να διαγράψει τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και να αποφασίσει την πραγματοποίηση έκτακτου συνεδρίου για τον μετασχηματισμό του κόμματος σε ενιαίο φορέα.

Στο πλαίσιο αυτό, το απόγευμα της Πέμπτης θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία γίνεται στη σκιά της διαφοροποίησης του Γιώργου Παπανδρέου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών

Η συνάντηση γίνεται εν όψει της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας που είναι προγραμματισμένη για αύριο, αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει την Κυριακή που θα αποφασίσει τον οδικό χάρτη για το έκτακτο συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για το τέλος Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τετ α τετ που θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο, η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να ζητήσει από τον πρώην πρωθυπουργό να ανοίξει τα χαρτιά του και να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με την απόφαση της να υπάρξει ενιαίος φορέας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα του ζητήσει να κάνει ένα βήμα και να απενεργοποιήσει τη λειτουργία του ΚΙΔΗΣΟ, όπως έκανε και η ίδια με το ΠΑΣΟΚ όλο το τελευταίο διάστημα, που δεν συγκάλεσε τα όργανά του, όπως την Κεντρική του Επιτροπή. 

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί και ενδεχομένως οριστικοποιηθεί, η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρώην πρωθυπουργό να επιθυμεί να είναι υποψήφιος στην ιστορική εκλογική έδρα της οικογένειάς του, την Αχαΐα.