Ένα νέο πρόσωπο με πολλές δεκαετίες εμπειρίας, που οι γνώσεις του και η πείρα του θα είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών -αλλά και οχι μόνο-, ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης από τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του νέου σχήματος που παρουσίασε. Πρόκειται για τον Δημήτρη Ντζανάτο ο οποίος είναι πλέον αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τομέων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Δημήτρης Ντζανάτος γεννήθηκε το 1952 στο Μεσολόγγι και είναι συνταξιούχος Ορκωτός Ελεγκτής μετά από 46 χρόνια συνεχούς επαγγελματικής απασχόλησης. Εκείνο ωστόσο που «κλέβει» τις εντυπώσεις είναι η πολυετής εμπειρία του ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της γνωστής ελεγκτικής εταιρίας Grant Thornton Α.Ε. θέση στην οποία παρέμεινε για έντεκα χρόνια και πιο συγκεκριμένα στο διάστημα από το 1996 έως και το 2017.

Παράλληλα, είναι διδάκτορας από το 2001 και έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το ΠΑΜΑΚ και το ΟΠΑ, ενώ επίσης είναι συγγραφέας τριών πονημάτων για τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, τα Διεθνή Ελεγκτικά Πρότυπα και τη Φορολογία Εισοδήματος.

Επιπροσθέτως, συμμετείχε στις επιτροπές εμπειρογνωμόνων που εισηγήθηκαν τα σχέδια προεδρικών διαταγμάτων για τα κλαδικά λογιστικά σχέδια των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Λοιπών ΝΠΔΔ.

Στη μακροχρόνια επαγγελματική του απασχόληση ήρθε σε επαφή με όλους τους κλάδους της ιδιωτικής οικονομίας και σημαντικούς τομείς του δημόσιου τομέα, με την παροχή μίας μεγάλης γκάμας υπηρεσιών που σχετίζονται με το επάγγελμα των Ορκωτών Ελεγκτών. Από όλη την εμπειρία του, επαγγελματική και ακαδημαϊκή, γνωρίζει σε επαρκές βάθος τις παθογένειες, τις αντινομίες αλλά και τα θετικά στοιχεία και τις δυνατότητες ανάπτυξης της οικονομίας μας.

Τέλος, σημειώνεται πως ο Δημήτρης Ντζανάτος, υπήρξε σύμβουλος για φοροτεχνικά θέματα του αειμνήστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.