Και η Λούκα Κατσέλη έχει ενταχθεί εθελοντικά στο σχέδιο του Μαξίμου για την περαιτέρω εκλογική λεηλασία του ΚΙΝ.ΑΛ. και την αποθέωση του Αλ. Τσίπρα, προκειμένου να καταστεί προνομιακός συνομιλητής των Σοσιαλιστών και των Πράσινων. Βέβαια επειδή ο σημερινός πρωθυπουργός παίζει σε πολλά ταμπλό, τις τελευταίες ημέρες κόντεψε να τινάξει στον αέρα μια εκδήλωση που προετοιμάζει στην Αθήνα για τις 4 Μαρτίου, καθώς τα πρόσωπα που είχε καλέσει για να του κάνουν «σοσιαλιστική αβάντα» πήραν ανάποδες όταν διαπίστωσαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το καθεστώς του Ν. Μαδούρο στη Βενεζουέλα.

Η Λούκα Κατσέλη, που δραστηριοποιείται σε επιμέρους δράσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα φόρουμ για την «προοδευτική Ευρώπη», είχε κλείσει για τη συγκεκριμένη εκδήλωση στην Αθήνα όλες τις «φίρμες» της ευρωπαϊκής και Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Μεταξύ άλλων, τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος την Πέμπτη το βράδυ συναντήθηκε με τη Φ. Γεννηματά και η συζήτηση δεν έγινε και σε τόσο καλό κλίμα, αλλά και τον νέο πρόεδρο της ομάδας των Σοσιαλιστών Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Udo Bullmann. Ο τελευταίος, ενώ στην αρχή ήταν θετικός να παραστεί στην εκδήλωση που σχεδίαζε η Λ. Κατσέλη, μόλις έσκασε το θέμα της Βενεζουέλας και πληροφορήθηκε πως οι ΣΥΡΙΖΑίοι στηρίζουν Ν. Μαδούρο, εμφανίστηκε επιφυλακτικός.