Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, με τα πρόσωπα που θα επιλεγούν να είναι αυτά που θα οδηγήσουν την χώρα στην επικείμενες εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει έτσι κι αλλιώς να καλύψει το κενό από τις αποχωρήσεις της Κατερίνας Νοτοποπόυλου και του Νάσου Ηλιόπουλου που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες – είναι ειλημμένη η απόφαση ότι θα σταματήσει να έχει ο πρωθυπουργός το χαρτοφυλάκιο του υπουργείο Εξωτερικών.

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα είναι περιορισμένες και αναμένεται να εισέλθουν δύο με τρία πρόσωπα από την Κεντροαριστερά, σε μία ακόμη προσπάθεια από τον πρωθυπουργό διασωθεί εκλογικά με σωσίβια από τον λεγόμενο μεσαίο χώρο.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες,  τις τελευταίες ώρες ακούγονται έντονα άλλα δύο ονόματα. Του πρώην βουλευτή Άγγελου Τόλκα και του πρώην υπουργού Θάνου Μωραϊτη, ο οποίος το 2015 κατέβηκε βουλευτής με το ΚΙΔΗΣΟ, αλλά όταν το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου δεν μπήκε στη Βουλή, επέστρεψε πάλι στο ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, η ξαφνική αποχώρηση του από το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στην Αιτωλοακαρνανία πριν λίγο καιρό, μόνο τυχαία δεν ήταν για κάποιους. Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων του κόμματος, με επιστολή που έστειλε στον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, ανακοίνωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Αν επιβεβαιωθούν οι παραπάνω πληροφορίες, στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου, θα δούμε τα πρώην στελέχη της Κεντροαριστεράς να κάθονται δίπλα δίπλα με την Κατερίνα Παπακώστα, τον Τέρενς Κουίκ, την Έλενα Κουντουρά και τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ερωτώμενος μάλιστα νωρίτερα ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Όθωνας για τις φήμες περί ενδεχόμενης συμμετοχής στελεχών της Κεντροαριστεράς στο κυβερνητικό σχήμα, έκανε λόγο για γυρολόγους που θα αποτελέσουν το αντίβαρο στα δεξιά στελέχη  - πρώην ΑΝΕΛ  - που θα βρίσκονται στη νεα κυβέρνηση.