Γιατί το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Πορτογαλίας απαγόρευσε το βοδινό κρέας;
-cheeseburg
Περίεργα

Γιατί το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Πορτογαλίας απαγόρευσε το βοδινό κρέας;

Το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Πορτογαλίας, το πανεπιστήμιο της Coimbra, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα σταματήσει να σερβίρει βόειο κρέας για πρώτη φορά στην ιστορία του σε μια προσπάθειά του να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή.

O πρύτανης του πανεπιστημίου, Αμιλκάρ Φαλκάο, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση «αποτελεί σημαντικό βήμα που κάνει το πρώτο πανεπιστήμιο της χώρας για να μετατραπεί σε ένα ίδρυμα που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον στο τέλος αυτής της δεκαετίας».

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα και πρέπει να φρενάρουμε αυτήν την προβλεπόμενη περιβαλλοντική καταστροφή», δήλωσε ο κ. Φαλκάο σε ομιλία του προς εκατοντάδες φοιτητές, σύμφωνα με το The Portuguese News.

Η αντικατάσταση του βοείου κρέατος με άλλες πηγές θρεπτικών ουσιών «θα είναι ένας τρόπος μείωσης της πηγής της μεγαλύτερης παραγωγής CO2 που υπάρχει στην παραγωγή κρέατος», συμπλήρωσε.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου της Κοΐμπρα έφερε και κάποιες αντιδράσεις. Η Ένωση Παραγωγών Γάλακτος της Πορτογαλίας εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει «είναι ακατανόητο το πανεπιστήμιο να αρνείται να σερβίρει ένα φαγητό που έχει αποδειχτεί ότι συνέβαλε στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των προγόνων μας».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα το Goldsmiths, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει το βόειο κρέας από το μενού του. Η κίνηση αυτή ώθησε και τους σπουδαστές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ να ανοίξουν μια πλατφόρμα καλώντας το ίδρυμά τους να πράξουν το ίδιο. Από τις 25 Σεπτεμβρίου, η αναφορά συγκέντρωσε περισσότερες από 50.000 υπογραφές.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα