Ένα τυρί Cabrales, που ωρίμασε για 10 μήνες σε φυσική σπηλιά, κατέκτησε την κορυφαία βαθμολογία σε διαγωνισμό στην Ισπανία και κατέγραψε παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 42.232 δολαρίων. Το τυρί παρασκευάστηκε από το τυροκομείο Angel Diaz Herrero και διατέθηκε από το Ρυθμιστικό Συμβούλιο DOP Cabrales στην Αστούριας. Τον εντυπωσιακό αυτό γαλακτοκομικό «θησαυρό» απέκτησε το εστιατόριο El Llagar de Colloto.

Η εντυπωσιακή αυτή πώληση αναγνωρίστηκε από το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, που κατέγραψε το Cabrales ως το ακριβότερο τυρί που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία.

Το τυρί τέθηκε σε δημοπρασία αφού είχε ήδη αναδειχθεί ως το «Καλύτερο Τυρί του Διαγωνισμού» («Mejor Queso del Certamen») από το Ρυθμιστικό Συμβούλιο.

Το ακριβό τυρί των 2,5 κιλών παρασκευαζόταν από αγελαδινό γάλα και ωρίμαζε για 10 μήνες στο σπήλαιο Los Mazos, το οποίο βρίσκεται σχεδόν 5.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.