Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με το ρόλο του «Μανόλο του Παππά» στον στενό κύκλο εξουσίας του Μαξίμου. 
Όπως αποκαλύπτουν Τα Νέα, επικαλούμενα στενό συνεργάτη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, Θ.Κιτσάκου, ο Μανώλης Πετσίτης ήδη από το φθινόπωρο του 2015 επισκεπτόταν τον κ. Κιτσάκο.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, συνολικά τον Κιτσάκο τον συνάντησε 6-7 φορές. Την πρώτη, λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έκανε μία εθιμοτυπική επίσκεψη και του ανέλυσε τις σχέσεις του με το Μαξίμου χωρίς να ζητήσει οτιδήποτε.
Στη δεύτερη επίσκεψη, ένα μήνα αργότερα, φέρεται να μετέφερε τη δυσφορία του συνεργατών του πρωθυπουργού για θέματα χρηματοδοτήσεων ΜΜΕ από τη ΔΕΠΑ για καταχώριση διαφήμισης.
Έτσι αποφασίστηκε η δραστική περικοπή χρημάτων που δινόταν κυρίως σε ορισμένες εφημερίδες σε μία σύσκεψη, όπου ήταν παρών και ο ίδιος ο Πετσίτης.
Ακολούθησε κι άλλη επίσκεψή του την Άνοιξη του 2016, όπου μετέφερε πιεστικά αιτήματα από το Μαξίμου για διορισμούς ημετέρων χωρίς όμως να γίνει δεκτό κάτι τέτοιο.
Όταν λίγο καιρό αργότερα ο κ. Κιτσάκος συνάντησε κυβερνητικά στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες, του έθεσαν το ίδιο θέμα διορισμών και γνώριζαν ότι είχε προηγηθεί η επίσκεψη Πετσίτη με το ίδιο αίτημα.
Ο Πετσίτης επισκέφθηκε και το 2017 τον κ. Κιτσάκο και του ζήτησε να αναλάβει με την εταιρία συμβούλων που είχε την αποδελτίωση δημοσιευμάτων και άλλη εργασία σχετικά με τις δημόσιες σχέσεις της ΔΕΠΑ. Όμως το αίτημά του αυτό δεν έγινε δεκτό.
Υπήρχαν και μία-δύο ακόμη περιπτώσεις επισκέψεων του Μανώλη Πετσίτη ως ιδιώτη όπου δεν έγινε δεκτός από τον Κιτσάκο, γιατί ο τελευταίος είχε άλλα ραντεβού.
Από την αποκάλυψη των Νέων και τις περιγραφές των συνεργατών του κ. Κιτσάκου προκύπτει ότι δεν ισχύει ο ισχυρισμός Παππά ότι ο Πετσίτης «είχε αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου από τις αρχές του 2016».
Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε και χθες (μέσω News 247) να αποστασιοποιηθεί από τον Πετσίτη, αλλά χωρίς να τον αποκηρύξει. «Είναι ένα πρόσωπο το οποίο κρίνεται για τις επιλογές του και για τη στάση του. Αλλά δεν μπορεί να κριθεί μια ολόκληρη κυβέρνηση για αυτό. Διότι δεν διαχειρίστηκε δημόσιο χρήμα, διότι δεν πήρε δημόσιες θέσεις, διότι δεν ήταν μέσα στο Μαξίμου σύμβουλος» ήταν η γραμμή του άμυνας.