Η 30η Ιουνίου φαίνεται πως είναι η ημερομηνία στην οποία καταλήγει η κυβέρνηση για να πάει η Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές.



Με φόντο τη μεγάλη διαφορά με την οποία φαίνεται να χάνει τις Ευρωεκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας προσήλθε στην Κουμουνδούρου λίγο μετά τις 9 το βράδυ, για μια νέα (τη δεύτερη εντός λίγων ωρών) σύσκεψη.

Παρόντες, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, o Θανάσης Καρτερός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ μαζί με τον πρωθυπουργό ήταν και η σύντροφός του, Περιστέρα Μπαζιάνα.

Στην Κουμουνδούρου θα γίνει μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος με βάση την εικόνα που έχει διαμορφωθεί και που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει με σχεδόν 9 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ.
Στην τελική εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για τις Ευρωεκλογές, η ΝΔ κινείται στο 33,5%, έναντι 24% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Θ.Καρτερό στην οικία του κ. Φλαμπουράρη, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στο αφήγημα για εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Τσίπρας μόλις δύο 24ωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες, είχε αφήσει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, σε περίπτωση που το κόμμα του έχανε τις εκλογές.


Ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την άφιξη του πρωθυπουργικού ζεύγους στην Κουμουνδούρου: Ο Στέλιος Παππάς, όταν έφτασε η Περιστέρα Μπαζιάνα τής είπε: «Χαμογέλα, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».