Με την αλαζονεία που κυβέρνησαν και με την υπεροψία που χαρακτηρίζει τα στελέχη του Μαξίμου που οδήγησαν την μεταλλαγμένη τους αριστερά, και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κατάρρευση, με την ίδια τακτική αντιμετωπίζουν και την ήττα.

Πίσω από την εκλογική συντριβή του το κυβερνών κόμμα δεν βλέπει καμία ευθύνη και καμία κακή στρατηγική, αλλά ο Νίκος Παππάς, που βρέθηκε στο στόχαστρο και των «συντρόφων» του, βλέπει μόνο ως αιτία του κακού εκλογικού αποτελέσματος, την αποχή.

«Οι δημοσκόποι δεν προέβλεψαν την αποχή κι αυτό έπαιξε ρόλο», δήλωσε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, προκειμένου να δικαιολογήσει τον καταποντισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από πολλές ώρες… αφωνίας από την στιγμή που καταγράφηκε η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς εμφανίστηκε και με υπεροψία δήλωσε ότι δεν αποδοκιμάστηκε η πολιτική τους, αλλά οι εφησυχασμένοι πολίτες που ζουν με την επιδοματική πολιτική του, δεν ευκαίρησαν να ψηφίσουν.

Οι δημοσκοπικές εταιρείες, όπως είπε, «δεν μπόρεσαν να διαβλέψουν το ποσοστό της αποχής» και «το γεγονός ότι είχαμε 7,8 μονάδες χαμηλότερη συμμετοχή από ότι στις εκλογές του Γενάρη του ΄15, επηρέασε κατά συντριπτικό τρόπο, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό την επίδοση του δικού μας ψηφοδελτίου. Αυτό είναι που δεν ανιχνεύθηκε».

 Παράλληλα, σε συνέντευξη που έδωσε την Δευτέρα στο News 247, ο κύριος Παππάς επέμεινε στην σημασία της διεξαγωγής ντιμπέιτ μεταξύ των αρχηγών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, ώστε ο λαός «να γνωρίσει σε λεπτομέρεια το τι ακριβώς διακυβεύεται».

Το γεγονός ότι ακόμη στην κυβέρνηση επιμένουν στο ίδιο αφήγημα και δεν έχουν λάβει το μήνυμα των κρίσιμων εκλογών της Κυριακής δείχνει και τον ευκαιριακό  τρόπο με τον οποίο επιλέγουν αν πολιτευτούν.

«Τα προγράμματα και των δύο παρατάξεων θα μπούνε στο τραπέζι, και ο λαός μας, και κυρίως ο κόσμος ο οποίος δεν θεωρούσε σημαντικό να μετακινηθεί για να πάει να ψηφίσει, θα είναι ενώπιον πάρα πολύ κρίσιμων επιλογών», πρόσθεσε.

Βέβαια, εκτός από την αποχή ο κ. Παππάς διαπίστωσε και… οργανωτικές αδυναμίες στην διαδικασία των εκλογών.

 Όπως είπε, όταν ο κόσμος περνά δυσκολίες, «ο πρώτος που θα σκεφτεί να καταστήσει υπεύθυνο είναι το κόμμα που κυβερνά», προσθέτοντας ότι, κατά δεύτερο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «οργανωτικές αδυναμίες» στις αυτοδιοικητικές και «δεν καταφέραμε να φτιάξουμε, σε πολλές περιπτώσεις, σχήματα τα οποία είναι πλειοψηφικά».