Σε νέα συνάντηση που θα έχουν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ευρωβουλευτή του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη τη Δευτέρα, θα αποφασιστούν οι ενέργειες που θα ακολουθήσει το κόμμα στο μέτωπο της Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, ο δρόμος για αντιπροεδρία στο Ευρωπαϊκό Λαϊκο Κόμμα είναι ορθάνοιχτος και η τελική απόφαση ανήκει στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έδωσε το παρών στην πρώτη σύγκληση της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες. Ο κ. Μεϊμαράκης, αφού παρουσίασε στον πρόεδρο και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ αλλά και στους ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα το οποίο ενισχύει τη φωνή της χώρας μας στην Ευρώπη, δήλωσε: «Το ΕΛΚ είναι το πρώτο κόμμα στην Ευρώπη, οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν και δικαιούται απόλυτα την κορυφαία θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ως εκ τούτου η στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του Μάνφρεντ Βέμπερ, που ήταν απόφαση του συνεδρίου του ΕΛΚ για τη θέση αυτή, είναι δεδομένη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και ενόψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.