Ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών εκλογών αναμένεται να εδραιώσει τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου σημειώνει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει, το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών την Κυριακή 26 Μαΐου σηματοδότησε την πρώτη μεγάλη ήττα του Αλέξη Τσίπρα σε εκλογές, γεγονός που τον ανάγκασε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Η επικράτηση υποψηφίων δημάρχων που στηρίχτηκαν από την ΝΔ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και τις αντίστοιχες περιφέρειες δίνει προβάδισμα στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις επερχόμενες πρόωρες εκλογές.

Στο ίδιο άρθρο γίνεται αναφορά στην μεγάλη διαφορά των δέκα μονάδων που κέρδισε η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές αλλά και στις περιπτώσεις δήμων, όπως στην Αθήνα με τον Κώστα Μπακογιάννη που συγκέντρωσε 42,65%.

Στην ανταπόκριση του Reuters  γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα της ΝΔ που περιλαμβάνει περικοπή των φόρων, προσέλκυση  των επενδύσεων ώστε η Ελλάδα να έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη μετά τις μεγάλες απώλειες στην ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια της κρίσης.