Σε νέο ρεσιτάλ παροχολογίας προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, ψάχνοντας άρον-άρον πρόγραμμα για τις εκλογές του Ιουλίου.

Ενώπιον ηττοπαθούς ακροατηρίου από στελέχη ΣΥΡΙΖΑ, «άχαστους» πρώην υποψήφιους περιφερειών και Δήμων, και λοιπών προοδευτικών και δεξιών δυνάμεων, ο Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε τη μεσαία τάξη, τα ομόφυλα ζευγάρια και το παλιό κακό πολιτικό σύστημα.

Μέχρι και copy-paste («κόπυ πάστε» που είχε πει και ο υπουργός Πολάκης) έκανε το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Με έμφαση στη δημιουργία νέων «ποιοτικών θέσεων εργασίας», στη μείωση της φορολογίας και στη δημιουργία κινήτρων για προσλήψεις, με στόχο τη μεγέθυνση της ανάπτυξης.

Δεν έλειψαν ασφαλώς και οι γνωστές εξαγγελίες για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο τομέα.

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση της μεσαίας τάξης ήταν ότι ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μέρος των μέτρων που ακύρωσε την Παρασκευή, τελευταία μέρα λειτουργίας της Βουλής.
Αλλά στις νέες εξαγγελίες, τα μέτρα για την «ελάφρυνση» μόνο θετικά δεν είναι για τη μεσαία τάξη: Παράδειγμα, η μείωση του συντελεστή φορολογίας στο 20% θα γίνει σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης προβλεπόταν να αφορά εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, αντί των 20.000 ευρώ που ανακοίνωσε πριν ένα 24ωρο.