«Ναι, είναι βέβαιο, δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με την Αριστερά, με την προοδευτική παράταξη». Με τη φράση αυτή θέλησε να στείλει, σύμφωνα με έμπειρους πολιτικούς αναλυτές, τα μηνύματά του ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το βράδυ της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της ομιλίας στα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα.

Η φράση αυτή έρχεται προς επίρρωση των επιχειρημάτων που είχαν διατυπωθεί όλο το προηγούμενο διάστημα και μεταξύ σοβαρού και αστείου υποστήριζαν ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι κομματικοί που έχουν διορίσει στα υπουργεία και το ευρύτερο δημόσιο, δεν θα αφήσουν εύκολα τις θέσεις τους.

Σε μία ομιλία γεμάτη ρεβανσισμό  εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι θα κερδίσει», «ανησυχεί και γι' αυτό έσπευσε να ανασύρει από τα συρτάρια του ένα παραμύθι με Δράκο», όπως χαρακτήρισε ο Αλ. Τσίπρας το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών τον Αύγουστο με απλή αναλογική, αν δεν σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση η ΝΔ από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου. .
Το επιχείρημα αυτό επεκτείνεται όχι μόνο στο δημόσιο και τις διάφορες θέσεις αλλά και σε πιο καίρια ζητήματα, θεσμικής φύσεως.