Ποια Σύνοδο Κορυφής και ποιες Βρυξέλλες; Άρον – άρον εγκατέλειψε την Σύνοδο ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να παραβρεθεί σε κομματική εκδήλωση στο Ηράκλειο.

Είναι μεγαλύτερη η ανάγκη του για μερικές ψήφους προκειμένου να το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου να μην είναι και… αποτελειωτικό για τον ίδιο, που εγκατέλειψε ακόμη και την Σύνοδο Κορυφής, την ώρα που οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφασίζουν για το νέο πρόεδρο της Κομισιόν.

Αμέσως μετά τη διακοπή των εργασιών του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι οποίες θα συνεχιστούν αύριο στις 12:00, ώρα Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας αναχώρησε από τις Βρυξέλλες και θα μεταβεί στο Ηράκλειο, όπου στις 20.30 θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας δεν θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες αύριο για την κρίσιμη επιλογή των επικεφαλής της ΕΕ. Άφησε όμως στο πόδι του τον Ισπανό Πρωθυπουργό, ο οποίος και θα τον εκπροσωπήσει.

 Για τον Αλέξη Τσίπρα η Ευρώπη έρχεται σε δεύτερη μοίρα απέναντι στο κομματικό του συμφέρον, αλλά και το προσωπικό γιατί αυτή την στιγμή, γνωρίζοντας ότι για το κόμμα του έρχεται μεγάλη ήττα, προσπαθεί να διαφυλάξει όπως – όπως τουλάχιστον την ισχύ του στο ΣΥΡΙΖΑ, αφού και από εκεί δεν θα λείψουν οι… γκρίνιες και οι μουρμούρες για την αδιέξοδο πολιτική του.