Παρέλαβε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Άδωνις Γεωργιάδης από τον προκάτοχό του Γιάννη Δραγασάκη.

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι «δεν ερχόμαστε για να γκρεμίσουμε, αλλά για να χτίσουμε αυτά που θεωρούμε σωστά».

Απευθυνόμενος στον κ. Δραγασάκη διαβεβαίωσε ότι δεν απαξιώνει καθόλου το έργο του, αλλά αντιθέτως «πολλά από όσα έγιναν έτυχαν την συναίνεσής μας». «Ελπίζω πολλά από αυτά που θα κάνω κι εγώ να τύχουν της δικής σας συναίνεσης», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε πολλές φορές στον στόχο για ανάπτυξη της χώρας, τονίζοντας ότι απ’ αυτό θα κριθεί η διακυβέρνηση της ΝΔ.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν απαξιώνω καθόλου το έργο των προκατόχων μου. Ασφαλώς όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που είναι σε φάση ωρίμανσης θα εξεταστούν», τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Τέλος ο νέος υπουργός τόνισε πως δεν θα ξαναπάει διακοπές όσο βρίσκεται σε αυτή την καρέκλα.

«Δεν έχω σκοπό να ξαναπάω διακοπές τα επόμενα χρόνια. Εχω σκοπό να είμαι εδώ κάθε μέρα», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε συνοπτικά στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα και στις πρωτοβουλίες που προχώρησαν. Ειδική αναφορά έκανε στην Αναπτυξιακή Τράπεζα.

«Έχουμε ετοιμάσει ένα νομοθέτημα με το οποίο επιλύουμε ζητήματα του υπουργείου, όπως η έλλειψη μηχανισμών αξιολόγησης, το οποίο μπορεί να αξιολογήσει ο νέος υπουργός», επισήμανε ο κ. Δραγασάκης και κάλεσε τον διάδοχό του Άδωνι Γεωργιάδη να δει το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις που δεν πρόλαβε να ψηφιστεί.