Τις ημερομηνίες 6 και 7 Οκτωβρίου κρατά ο Μικροπολιτικός των Νέων για την επίσκεψη στην Ελλάδα του υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Σκοπός της επίσκεψης είναι οι επίσημες υπογραφές της ανανέωσης της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας- ΗΠΑ, η οποία αφορά τη βάση της Σούδας, αλλά όχι μόνο αυτή.

Όπως γράφει ο ίδιος: «Η πρόσκληση ήρθε από την πλευρά του Νίκου Δένδια, ο οποίος επισκέφθηκε τις ΗΠΑ, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο ΥΠΕΞ. Η αμερικανική πλευρά θέλει πριν από την επίσκεψη να έχουν κλειδώσει όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας. Στην ατζέντα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο στρατηγικός διάλογος μεταξύ των δύο χωρών, τα ελληνοτουρκικά και οι προκλήσεις της Αγκυρας, η ενδυνάμωση της συνεργασίας Αθήνας - Ουάσιγκτον, τα εξοπλιστικά και οι αναβαθμίσεις αμυντικών συστημάτων, η πολιτική στην περιοχή των Βαλκανίων, ο νέος οικονομικός ρόλος της Ελλάδας μετά την κρίση, οι επενδύσεις στη χώρα μας και (φυσικά) οι εξελίξεις όσον αφορά τους ενεργειακούς σχεδιασμούς, όπως διαμορφώνονται στην Ανατολική Μεσόγειο, με επίκεντρο τη διευρυμένη συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, με τη συμμετοχή και των ΗΠΑ.»