Να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ στα σχοινιά στο θέμα του προσώπου για το αξίωμα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας επιδιώκει το Κίνημα Αλλαγής, που προκρίνει πρόσωπο από τον «ευρύτερο προοδευτικό χώρο» που θα συμβολίζει, όπως αναφέρει, την εθνική συνεννόηση για τα μείζονα θέματα, θα ενώνει και θα εμπνέει.

«Χωρίς συναλλαγές και κρυφές ατζέντες ή εξαρτήσεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ με την καραμανλική συνιστώσα», υπογραμμίζουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που κάνουν λόγο για «ανοιχτά γραμμάτια με την Καραμανλική συνιστώσα, που προκύπτουν και με δηλώσεις στελεχών υπέρ Παυλόπουλου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Χαριλάου Τρικούπη φέρεται αποφασισμένη να εντείνει την πίεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να ψηφίσει πρόσωπο απο τον προοδευτικό χώρο και οχι τον Προκόπη Παυλόπουλο, όπως κατ' επανάληψη έχει δεσμευτεί.

«Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος θέλει να λέει ότι είναι Κεντροαριστερός, να στηρίξει την πρότασή μας για πρόσωπο από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο», τονίζουν με νόημα επιτελικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.