Λίγο ή πολύ, όλοι γνωρίζουν πως ένα από τα βασικά σημεία στα οποία εστιάζει η ΟΝΝΕΔ είναι ο χώρος της Παιδείας, ειδικότερα βέβαια τα Πανεπιστήμια. Ένας τομέας, όμως, της Παιδείας με τον οποίο ελάχιστα έχουν ασχοληθεί πολιτικά κόμματα, ακόμη και οι νεολαίες τους εδώ και δεκαετίες είναι η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

ONNED_2


Η ΟΝΝΕΔ επέλεξε σήμερα να ξεκινήσει μια ευρεία καμπάνια με τίτλο «Το σχολείο που θες» δίνοντας βήμα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σε ουσιαστικό διάλογο, με σκοπό τη συνδιαμόρφωση μιας πλήρους πρότασης για το σχολείο του αύριο. Μέσα από ανοιχτή διαβούλευση, αλλά και μέσω πολλών συναντήσεων επισκέψεων σε όλη την Ελλάδα, η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκει να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός σχολείου που θα παράγει πολίτες και όχι μόνο υποψήφιους φοιτητές. Πρόκειται για ένα εγχείρημα με το οποίο κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά στο παρελθόν και για το λόγο αυτό αποτελεί στοίχημα για τη νέα διοίκηση της ΟΝΝΕΔ υπό τον Πρόεδρό της Παύλο Μαρινάκη.

Η καμπάνια δίνει έμφαση κυρίως στα προγράμματα των σπουδών και τον εκσυγχρονισμό τους, ώστε αυτά να ανταποκρίνονται στις συνθήκες της εποχής. Αναμένουμε την εξέλιξη αυτής της προσπάθειας και, με ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον, τα συμπεράσματά της, όπως αυτά πρόκειται να παρουσιαστούν σε κεντρική εκδήλωση περί τα μέσα του Δεκεμβρίου.