Για την Προανακριτική επιτροπή, τα θέματα ασφάλειας και το μεταναστευτικό μίλησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε σημερινή του συνέντευξη στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1FΜ και το δημοσιογράφο Θανάση Φουσκίδη.

Σχετικά με την Προανακριτική επιτροπή:

Αν στον ΣΥΡΙΖΑ επιμείνουν σε αυτήν τη θεσμική απομόνωση, τότε θα μείνουν μόνοι τους. Κανένα άλλο κόμμα δε φαίνεται να τον ακολουθεί σε αυτήν την παράλογη απόφαση. Δεν μπορεί να λες, από τη μία, πως δέχεσαι τον έλεγχο και, από την άλλη, να δείχνεις προκλητική συμπεριφορά. Εμείς θέλουμε να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία με μια θεσμική κατοχύρωση.
Για την κατάσταση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και την ασφάλεια στην Αθήνα:

H χώρα δεν μπορεί να βρίσκεται σε μια κατάσταση που να ευνοείται η δράση των «μπαχαλάκηδων» ή να κλείνουν τα μάτια οι αρχές απέναντι σε περιστατικά ανομίας.
Ήδη περίπου 2.000 αστυνομικοί έχουν βγει στους δρόμους. Στόχος μας είναι η καλύτερη αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας που είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του τα τελευταία χρόνια. Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες είναι βασική μας προτεραιότητα.
Για το μεταναστευτικό:

Εμείς δε θέλουμε μια πολιτική φόβου. Δύο πράγματα θέλουμε να επιτύχουμε: Να αποσυμφορήσουμε τα νησιά μας με μια δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλη τη χώρα. Να φτιάξουμε τις δομές (προαναχωρησιακά κέντρα) που θα εγγυώνται την επιστροφή των παράνομων μεταναστών στην Τουρκία ή στις χώρες από τις οποίες προήλθαν.