Στα Παραπολιτικά 90,1 και τον δημοσιογράφο, Θανάση Φουσκίδη, μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης για μια σειρά απο θέματα. Ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε σε σειρά ερωτήσεων του Θανάση Φουσκίδη, δίνοντας έμφαση τόσο στην επέκταση της συμφωνίας της χώρας μας με την κινεζική Cosco αλλά και στην διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.


Για την αντιμετώπιση του προσφυγικού 

«Ενισχύουμε τα θαλάσσια σύνορα και με μέσα και με προσωπικό. Βρισκόμαστε σε μια φάση απορρόφησης κοινοτικών πόρων που θα διατεθούν για αυτόν τον σκοπό. Τα στελέχη του λιμενικού κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να κάνουν δεδομένης της κατάστασης. Από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει και να προσδιορίσει τι γίνεται με το αν η Τουρκία τηρεί ή όχι την συμφωνία με αποτέλεσμα την αύξηση των μεταναστευτικών ροών».

Για την Cosco και συναντήσεις με τον Κινέζο πρόεδρο 

«Το λιμάνι αποτελεί την στρατηγική συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Κίνα, ξεκλειδώνει τις μελλοντικές επενδύσεις. Καταφέραμε τους προηγούμενους τρεις μήνες να εγκρίνουμε το αναθεωρημένο master plan μας για το λιμάνι του Πειραιά, κάτι που άναψε το πράσινο φως για επενδύσεις ύψους 620. Εκατ ευρώ. Στην πράξη αυτό ενισχύει την αξιοπιστία της πατρίδας μας. Στο παρελθόν δεν είχαμε δει το θερμό κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες να μετουσιώνεται σε πράξη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτό το κατάφερε με συναντήσεις στο ανώτατο επίπεδο. Η Cosco αποτελεί την κορωνίδα της συνεργασίας μας με την Κίνα».

Στο αν η κυβέρνηση θα επιδιώξει αντισταθμιστικά ωφελήματα για την τοπική κοινωνία του Πειραιά σχετικά με την επένδυση της Cosco, ο κ Πλακιωτάκης είπε

«Μας ενδιαφέρει να υπάρχει καλή συνεργασία με την τοπική κοινωνία διότι κάθε επένδυση θα πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Εκτιμώ πως υπάρχει και θα συνεχιστεί μια καλή συνεργασία και μια καλή συνεννόηση προκειμένου να καταστεί ο Πειραιάς ένα από τα πρώτα container terminals στην Ευρώπη ώστε και η κοινωνία να αποκομίσει αυτά τα ωφέλη» είπε ολοκληρώνοντας ο κ. Πλακιωτάκης».

Για τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ

«Η εφαρμογή της νομιμότητας προεκλογική δέσμευση, οι πολίτες έχουν εγκρίνει το πρόγραμμα μας. Καταργούμε το άβατο της παρανομίας και των παρανομών δραστηριοτήτων, όχι το άσυλο των ιδεών. Είναι αυτονόητο και αυτό οφείλουμε να κάνουμε. Σε καμία περίπτωση κανένας γονιός δεν θέλει να σπουδάζει το παιδί του σε ένα πανεπιστήμιο που είναι άνδρο παράνομων δραστηριοτήτων».