Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1  και την εκπομπή «Να ’χαμε να λέγαμε» με το δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο σχετικά με την στάση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανάμεσα στην χώρα μας και την Τουρκία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε μεταξύ άλλων

«Φοβάμαι ότι δεν κρατά καν πολιτική ίσων αποστάσεων πλέον ο πρόεδρος Τράμπ απέναντι στη Τουρκία και στην Ελλάδα. Είναι μια πολιτική άνισων αποστάσεων ουσιαστικά δίνει πράσινο φως στην τουρκική παραβατικότητα. Ακριβώς γ’ αυτό το λόγο είχαμε ασκήσει και κριτική στην εσπευσμένη κατάθεση και συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αμερικανικές βάσεις γιατί στην εξωτερική πολιτική πρέπει να υπάρχει μια ανταποδοτικότητα.

Η αμοιβαιότητα συμφερόντων πρέπει να καθοδηγεί τις σχέσεις μας με όλες τις χώρες και προφανώς για να δώσουμε κάτι τόσο σημαντικό όσο είναι η συμφωνία για τις βάσεις κάτι θα πρέπει και να πάρουμε. Το οποίο δεν ζητάμε και τίποτα παραπάνω στο κάτω – κάτω από το σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Αυτή είναι λοιπόν η πρώτη μου αντίδραση. Δεν πρέπει να είμαστε δεδομένη χώρα για κανέναν. Σεβαστή χώρα πρέπει να είμαστε και αυτό πρέπει να το εξασφαλίζει η ενεργητική μας διπλωματία».