Δεν βόλεψε προχθές που είχε κλεισμένο ραντεβού για να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή, αλλά δύο 24ωρα αργότερα ο προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis, «Μάξιμος Σαράφης» θεώρησε σκόπιμο να δώσει να δώσει σημεία ζωής.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας, έστειλε νέα επιστολή στην Προανακριτική, ζητώντας να καταθέσει, ωστόσο επιμένοντας στους δικούς του όρους, οι οποίοι έχουν απορριφθεί όπως είναι γνωστό από την Προανακριτική Επιτροπή και ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται.

«Ο «Μάξιμος Σαράφης» ζητά κάτι που ήδη έχει απορριφθεί από την Επιτροπή, επαναλαμβάνει απλά το αίτημά του», αναφέρουν κύκλοι της Προανακριτικής στα parapolitika.gr

 Ο «Μάξιμος Σαράφης», προφανώς σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο επιμένει να ζητά την εξέτασή του με ηλεκτρονικά μέσα αλλοίωσης των χαρακτηριστικών του, κάτι που  είναι πλέον σαφές ότι μόνο η Επιτροπή μπορεί να καθορίσει τους όρους και τον τρόπο κατάθεσης.

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν επιφυλάξεις στην Προανακριτική η οποία επιμένει στην αρχική της διατύπωση, να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες όπως και στην κατάθεσή τους στον κ. Σοφουλάκη. Δηλαδή, δια ζώσης και με μερικώς αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά, προκειμένου να μην υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για τον ίδιο μάρτυρα.

Ωστόσο, εφόσον λυθεί το θέμα της κατάθεσης του προστατευόμενου μάρτυρα, εάν ο «Μάξιμος Σαράφης» δεχθεί την κατάθεσή του με τους όρους της Προανακριτικής Επιτροπής, δεν αποκλείεται το επόμενο βήμα της επιτροπής να είναι η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση κάποιον μαρτύρων, με τους προστατευόμενους μάρτυρες.