Η μεγαλύτερη έκπληξη που θα πρέπει να έρθει στον κ. Τσίπρα αυτό το Σάββατο είναι ένα γερό πρόστιμο από την Περιφέρεια Αττικής για την αφισορρύπανση που έκανε, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Secret» με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του κ. Τσίπρα για την παρουσίαση της μαύρης Βίβλου της επτάμηνης διακυβέρνησης από τη ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι είναι το κόμμα της Αριστεράς και της οικολογίας το οποίο μέχρι στιγμής έχει πάει στη Δυτική Μακεδονία και υπερασπίζεται το λιγνίτη έναντι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αν μου βρείτε ένα πράσινο κόμμα στον πλανήτη που είναι υπέρ του κάρβουνου και του λιγνίτη θα δώσω συγχαρητήρια. Πως μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτόχρονα υπέρ της οικολογίας και υπέρ του λιγνίτη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει. Το «κόμμα της οικολογίας είναι κατά των ανεμογεννητριών. Όπου μπαίνουν ανεμογεννήτριες οι πρώτοι που αντιδρούν είναι οι τοπικοί Συριζαίοι. Δεν θέλουν τη βρώμικη ενέργεια, δεν θέλουν και την καθαρή ενέργεια. Και το κερασάκι, το κόμμα της οικολογίας για να φτάσει το Σάββατο να μας παρουσιάσει ο κ. Τσίπρας τη «μαύρη βίβλο» γέμισε την Αττική αφίσες ρυπαίνοντας την Αττική με χαρτί και παραβιάζοντας τους νόμους».

«Η μεγαλύτερη έκπληξη που θα πρέπει να έρθει στον κ. Τσίπρα αυτό το Σάββατο είναι ένα γερό πρόστιμο από την Περιφέρεια Αττικής για την αφισορρύπανση που έκανε. Προβλέπεται πρόστιμο ανά αφίσα, και αν ο κ. Πατούλης εξαντλήσει την αυστηρότητα του νόμου προβλέπω το ΣΥΡΙΖΑ να χρεοκοπεί» σχολίασε ο υπουργός.

Σχετικά με τον στρατηγικό διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που ξεκίνησε την Τετάρτη στο Hilton, ο κ .Γεωργιάδης ότι «Για πρώτη φορά είχαμε ταυτόχρονη παρουσία των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, περίπου 6 με 7 διαφορετικών υπουργείων σε επίπεδο υπουργών, γενικών γραμματέων, υφυπουργών, μια αποστολή πολυπληθή από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα στο ανώτατο επίπεδο, με την παρουσία των μεγαλύτερων επενδυτικών Fund που έχουν τα Ενωμένα Αραβικά εμιράτα, με την παρουσία συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων τα οποία παραδόθηκαν από εμάς και παραλήφθηκαν από τους εμιρητανούς και τώρα μελετώνται για να επανέλθουν πίσω ως feed back. Μιλάμε για φοβερά πράγματα, η Ελλάδα φεύγει μπροστά...»

«Το Fund (το αραβικό) που μιλήσαμε στη Γαλλία τα τελευταία έξι χρόνια έχει βάλει πάνω από 7 δις. Για τέτοια λεφτά μιλάμε. Υπάρχει πραγματικό έδαφος για πολύ σημαντικές επενδύσεις από τις χώρες αυτές στην Ελλάδα. Οι σχέσεις μας με αυτές τις χώρες έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ, το ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα έχει αυξηθεί πάρα πολύ και αυτό δημιουργεί συνθήκες πολύ μεγάλης ανάπτυξης για τη χώρα» υπογράμμισε ο υπουργός.

Αναφορικά με την δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου όπου κάλεσε την Ελλάδα να μάθει να μοιράζεται στην Αν. Μεσόγειο, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως «Δεν θα μείνω στο τι είπε ο κ. Τσαβούσογλου, θα μείνω στην ανάπτυξη του κ. Τσίπρα. Η ιδέα ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει να βάλει στον εσωτερικό πολιτικό μας διάλογος ως στοιχείο αντιπαράθεσης και πατριδόμετρο τι λεει ο κ. Τσαβούσογλου με ξεπερνά. Εάν ο κ. Τσίπρας θέλει να μας πει ότι αμφισβητεί τον πατριωτισμό κάποιου να βγει να το πει μόνος του όχι βάζοντας μπροστά τον κ. Τσαβούσογλου. ... Ας αφήσουμε απέξω αυτά τα κομμάτια, εγώ δεν έχω να αμφισβητήσω τον πατριωτισμό του Τσίπρα και δεν φαντάζομαι να αμφισβητεί ο Τσίπρας τον πατριωτισμό του Μητσοτάκη άρα πάμε παρακάτω».

Για την προσφυγή στη Χάγη ο υπουργός υπογράμμισε ότι «Η προσφυγή στη Χάγη δεν είναι κάτι καινούργιο για την Ελλάδα, είναι πάγια άποψη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής τουλάχιστον τα τελευταία 40 χρόνια. Ο Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα περισσότερο από αυτό που λεει η Ελλάδα 40 χρόνια, προσφυγή στη Χάγη αλλά για αυτά που εμείς αναγνωρίζουμε ως ζητήματα, όχι για αυτά που λεει η Τουρκία».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ζήτημα, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως «Πιστεύω ότι ο κ. Μηταράκης έχει φέρει ένα νέο πνεύμα και κάνει μεγάλη πρόοδο. Ο κ. Μηταράκης έχει φέρει μια ταχύτητα στο υπουργείο. Και απελάσεις ξεκίνησαν να γίνονται, υπάρχουν αντιδράσεις αλλά αυτό είναι ένα δύσκολο θέμα. Ας στηρίξουμε την προσπάθεια που γίνεται».

Ερωτηθείς αν είναι δυνατόν η Δικαιοσύνη και η προανακριτική επιτροπή να συνδιαλέγεται για το πώς θα εξεταστούν οι μάρτυρες, ο υπουργός απάντησε ότι «Επειδή συμφωνούμε ότι δεν είναι δυνατόν είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται να συμβεί».

Ενώ σχετικά με την υπόθεση Novartis, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «Δεν θέλω να μιλήσω άλλο για αυτή την υπόθεση, όσον αφορά τον κ. Παπαγγελόπουλο ο άνθρωπος ερευνάται, θα πει αυτό που νομίζει. Κάθε ένας που ερευνάται υπερασπίζεται τον εαυτό του».

Τέλος, αναφορικά με το Ελληνικό ο υπουργός δήλωσε πως «Βρισκόμαστε στο σημείο που η κυβέρνηση έχει κάνει όσα έπρεπε να κάνει και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου. Όταν βγάλει απόφαση το δικαστήριο θα βάλουμε τις μπουλντόζες».