Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis κατέθεσε σήμερα ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.

Στην κατάθεσή του, ο κ. Μιωνής κατήγγειλε ότι έχει πέσει θύμα «εγκληματικής οργάνωσης και συμμορίας, με αρχηγό τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και μέλη εκδότες και δημοσιογράφους»

Ο επιχειρηματίας είπε ότι, με αφορμή τη δημοσίευση του ονόματός του στη λίστα Λαγκάρντ, από το 2015 τον τρομοκρατούσαν και τον εκβίαζαν για να του ζητηθεί στη συνέχεια μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να κλείσει η υπόθεσή του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Σάμπυ Μιωνής κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή ιδιωτικό συμφωνητικό, που είχε υπογράψει με τον Γ. Φιλιππάκη και τον Α. Τάρκα, το οποίο, όπως είπε, επιβεβαιώνει τον εκβιασμό του. 

Το ιδιωτικό συμφωνητικό περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο που θα «αθωωνόταν» ο Σ. Μιωνής και επί της ουσίας «ομολογείται», σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, το πώς θα προχωρούσε η διαδικασία με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για την οριστική λύση της διαμάχης. 

Ο Σαμπύ Μιωνής ρωτήθηκε από τον Β. Μπιάγκη για το ιδιωτικό συμφωνητικό, που κατέθεσε στην Προνακριτική και ο διάλογος φέρεται να έχει ως εξής:

Β.Μπιάγκης: Στο συμφωνητικό που μας δώσατε ποιος το συνέταξε; Εδώ γράφει στην δεύτερη σελίδα μια σειρά από ενέργειες που γινόντουσαν από δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς περιγράφοντας τες με πολλες λεπτομέρειες. Ποιος έχει την δυνατότητα να δώσει τέτοιες διαβεβαιώσεις

Σ.Μιωνής: Ήτανε φανερό οτι Φιλιππάκης Παπαγγελόπουλος είχανε παρα πολύ στενές σχέσεις. Ήτανε το 1-2. Φιλιππάκης Παπαγγελόπουλος Παπαγγελόπουλος Μιωνης.

Β.Μπιάγκης: Με αυτα που γράφονται στο συμφωνητικό είναι σαφές οτι εχουν την δυνατοτητα να παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη;

Σ.Μιωνής: Ειναι ξεκάθαρο οτι προκειται για ενα παραδικαστικό κύκλωμα. Ολοι καταλαβαιναμε οτι αυτοι που τα δημιούργησαν ειχαν τη δυνατοτητα να τα πάρουν πισω. Η αίσθηση ηταν οτι το συστημα Τουλουπάκη - Παπαγγελόπουλου που τα έστησε το ίδιο συστημα θα μπορουσε να τα ξεστήσει.

Δ.Μπιάγκης: Είπατε οτι ο Παπασταύρου ήταν πολιτικο εργαλείο επί λέξει για να κερδίσουν πολιτικα οφέλη. Αν ο Παπασταύρου ηταν εργαλείο ο τελικός στόχος ποιος ήταν;

Σ.Μιωνής: Ο Παπασταύρου ήταν το μέσο. Ο τελικός στόχος ηταν ο πολιτικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το ιδιωτικό συμφωνητικό