«Ο κόσμος είναι κατασταλαγμένος στο τι θέλει. Ο κόσμος ήθελε την αποτροπή. Φυσικά και υπάρχει αλληλεγγύη, φυσικά υπάρχει και ανθρωπισμός αλλά δεν μπορεί να παραβιάζονται τα σύνορα κατά αυτόν τον τρόπο και νομίζω δεν υπάρχει κάποιος ο οποίος μπορεί να πει κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο βουλευτής ΝΔ Χρήστος Δερμεντζόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην έκτακτη εκπομπή με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Τζένο, Ανδριάνα Ζαρακέλη και Λάμπρο Καλαρρύτη LIVE από τις Φέρες του Έβρου.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον Έβρο επεσήμανε ότι: «Υπάρχει πολύ μεγάλο κύμα συμπαράστασης αυτή τη στιγμή από όλη την Ελλάδα, υπάρχουν πολιτιστικοί σύλλογοι, αθλητικοί σύλλογοι οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν, να σταθούν δίπλα. Υπάρχει αυτό το κύμα της ομοψυχίας το οποίο μας δένει. Το ζήτημα σίγουρα είναι εθνικό, είναι ευρωπαϊκό αλλά είναι και τοπικό. Υπήρχε ένα πολύ μεγάλο διάστημα το οποίο ο Έβρος σήκωνε το μεταναστευτικό μόνος του»

Επιπλέον ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος αναφέρθηκε στη γενικότερη κατάσταση στην περιοχή αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης του Έβρου: «Δεν είναι μόνο η αποτροπή η επιχειρησιακή, πρέπει να επενδύσεις και στην περιοχή. Πρέπει να δοθούν κίνητρα, προνόμια στην περιοχή, στον Έβρο εκτός αν αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι θέλουμε να ερημώσουν εντελώς τα χωριά. Ποια είναι η μεγαλύτερη προστασία σε μια περιοχή; Από τη ζωή».

«Αν κράτησε κάτι την περιοχή ήταν ο εθελοντισμός των ανθρώπων. Είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε πολιτιστικοί σύλλογοι, αθλητικοί σύλλογοι οι οποίοι έδιναν ζωντάνια στην περιοχή. Σε αυτό πρέπει να επενδύσουμε», συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Δερμεντζόπουλος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έχει επισκεφθεί επανειλημμένα την περιοχή και γνωρίζει τα ζητήματα της: «Ο Κυριακός Μητσοτάκης και πριν τις εκλογές και τώρα σαν πρωθυπουργός έχει επισκεφτεί την περιοχή, την ξέρει την περιοχή πάρα πολύ καλά κι ο ίδιος οπότε του έχουν μεταφερθεί όλα αυτά τα ζητήματα. Κι ο ίδιος έχει πάρει πρωτοβουλίες. Νομίζω κάτι καλό θα βγει προς το παρόν όμως αντιμετωπίζουμε μια κρίση και ειλικρινά εγώ όπου σταθώ κι όπου βρεθώ θέλω να λέω συγχαρητήρια και ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία, στο στρατό, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που από το πρωί ως το βράδυ δίνουν μάχη και στον απλό κόσμο σαφέστατα».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε από την ΕΕ: «Να έχουμε εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις ότι κάνουν πολύ καλά τη δουλειά και επιτέλους έστω και με αυτή τη δυστυχή συγκύρια μπήκε ο Έβρος στο κάδρο και πρέπει να δώσουμε έμφαση στο νομό μας».

«Θέλω να πιστεύω ότι θα ληφθούνε, μέσα από το πακέτο αυτό από την ΕΕ, κι αλλά μέτρα, υλικοτεχνικά, τα οποία θα βοηθούν στην αποτροπή τέτοιων καταστάσεων», κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.