Την έκδοση αποφάσεων κατά τη διάρκεια της μερικής αναστολής των δικαστηρίων ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους προέδρους των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η έκδοση νέας κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία θα παρατείνεται η μερική πανελλαδική αναστολή λειτουργία των δικαστηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων θα παραταθεί για το μετά το Πάσχα διάστημα.

Υπενθυμίζεται, ότι τόσο με την ισχύουσα υπουργική απόφαση μερικής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, όσο και την νέα που αναμένεται να δημοσιευθεί, η δημοσίευση των αποφάσεων εξαιρείται από την αναστολή.

Η ενέργεια αυτή στοχεύει στην αποφυγή επιπλέον επιβάρυνση των ρυθμών απονομής της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, με πρωτοβουλία του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αθανάσιου Ράντου, προς αποφυγήν καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων, άρχισαν με επιτυχία οι τηλεδιασκέψεις επί υποθέσεων οι οποίες έχουν συζητηθεί ήδη επί έδρας.

Ειδικότερα, ήδη έχουν γίνει τηλεδιασκέψεις στο Β΄ και Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, ενώ σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια. Οι τηλεδιασκέψεις αφορούν υποθέσεις που είχαν συζητηθεί πριν της επιβολής του μέτρου της μερικής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω της εμφάνισης του κοροναιού.

Μάλιστα, ο κ. Ράντος συμμετείχε στις δοκιμαστικές τηλεδιασκέψεις που έγιναν με την υποστήριξη του τεχνικού-ηλεκτρονικού τμήματος του ΣτΕ.