«Δεν θα μείνει κανείς χωρίς τη στήριξη του κράτους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Βλέπουμε πρωτόγνωρες εικόνες για όλο τον πλανήτη», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με το δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γαϊτάνης επισήμανε ότι «στη δική μας περίπτωση τα κρούσματα διπλασιάζονται περίπου κάθε επτά μέρες, σε άλλες χώρες κάθε 3 ή 4, αυτό είναι ενθαρρυντικό γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να οργανώσουμε καλύτερα το σύστημα υγείας». «Ήδη έχουν αυξηθεί κατά 50% οι κλίνες των ΜΕΘ από ότι ίσχυε δύο μήνες πριν», υπογράμμισε ο ίδιος.

Παράλληλα τόνισε ότι «η ελληνική πολιτεία έχει οργανωθεί σωστά από την αρχή, έχουν παρθεί γρήγορα μέτρα, πιο γρήγορα από άλλες χώρες». «Οι πρώτες συσκέψεις έγιναν υπό τον πρωθυπουργό από τον Ιανουάριο, έχει υπάρξει όλη η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και για αυτό το λόγο έχουμε, μέχρις ώρας, κρατήσει σε χαμηλότερα επίπεδα από άλλες χώρες τα ποσοστά κρουσμάτων και κατά συνέπεια θανάτων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γαϊτάνης.

Ωστόσο, όπως είπε και ο ίδιος, «τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, καθώς οι επόμενες δυο –τρεις εβδομάδες είναι πάρα πολύ κρίσιμες».
Αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα στήριξης, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ διευκρίνισε ότι «η κυβέρνηση από την αρχή έβαλε τρεις άξονες στο θέμα του κοροναϊού, στην ανάσχεση της διασποράς, στην ενίσχυση του συστήματος της υγείας και ο τρίτος άξονας είναι η στήριξη της οικονομίας».

«Μέχρις ώρας έχουν ανακοινωθεί τρεις δέσμες μέτρων με συνολική ταμειακή επιβάρυνση για τον Μάρτιο Απρίλιο περίπου 6 δις, τα μέτρα αυτά είναι στο 2,5%του ΑΕΠ, υψηλότερο από άλλες χώρες της ευρωζώνης», εξήγησε προσθέτοντας πως «έχουν καλυφθεί μέχρις ώρας 600 χιλιάδες επιχειρήσεις, 1,2 εκ. μισθωτοί και 550 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες».

Την ίδια στιγμή ανέφερε ότι « έχουνε χαλαρώσει κάπως οι δημοσιονομικοί κανόνες της ευρωζώνης για τα ελλείμματα, για το τι ποσά μπορεί να δαπανήσει η κάθε χώρα, έχει μπορεί η χώρα μας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης, ακόμα όμως η ΕΕ δεν έχει δώσει επιπλέον χρήματα στους κρατικούς προϋπολογισμούς».

«Ακόμα γίνεται μια συζήτηση, σε 15 μέρες θα έχουμε ένα πλαίσιο στο Eurogroup θέλω να πω με αυτό ότι ακόμα δεν έχουν πέσει χρήματα στις κρατικές οικονομίες. Είμαστε ακόμα στην αρχή μιας κρίσης», υπογράμμισε ο ίδιος. «Κανένας δεν ξέρει το μέγεθός της και την έκτασή της ... η καλύτερη προφύλαξη μέχρι να έρθει το εμβόλιο είναι το «Μένουμε σπίτι», αυτό θα είναι το ουσιαστικό όπλο μας», τόνισε.

Αναφορικά με τις σημερινές ανακοινώσεις από το οικονομικό επιτελείο, ο κ. Γαϊτάνης επισήμανε ότι «η τάση στο υπουργείο είναι να διευρύνει μέρα με την ημέρα το πλαίσιο προστασίας γιατί πλήττονται ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας».

«Δεν θα μείνει κανείς χωρίς τη στήριξη του κράτους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Βλέπουμε πρωτόγνωρες εικόνες για όλο τον πλανήτη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι «για να βγούμε γρήγορα από την ύφεση δεν αρκούν μόνο οι δικές μας οι δυνάμεις θα πρέπει και η Ευρώπη να δει ένα συνολικό πλαίσιο στήριξης όλες τις οικονομίες της ευρωζώνης γιατί αυτό θα είναι και προς όφελος όλων των χωρών».