Για μικροκομματική τακτική κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, σε συνέντευξή του στο Radio North 98 και την εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» με τον Βαγγέλη Στολάκη και την Ειρήνη Γκέλη.

«Βλέπουμε προσπάθεια από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πατήσει σε δύο βάρκες», τόνισε.

«Από τη μια fake news, μικροκομματική εκμετάλλευση και πλειοδοσία λαϊκισμού σε όλα και από την άλλη, δήθεν ένας σοβαρός Τσίπρας, ο οποίος στηρίζει και ο οποίος δεν πολυεμφανίζεται τον τελευταίο καιρό και προφανώς καλά κάνει».

Ο κ. Ρωμανός σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι οι κινήσεις αυτές δεν αποδίδουν καλώντας τα στελέχη της Κουμουνδούρου «να αποφασίσουν σε ποια από τις δύο βάρκες θα πατήσουν».

Όσον αφορά στα πακέτα μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση για τη στήριξη της οικονομίας και την κριτική που δέχθηκε από ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής επεσήμανε ότι «έβαλαν στο ίδιο τσουβάλι τα μέτρα τα δημοσιονομικά με τα μέτρα τα χρηματοδοτικά. Αυτό προφανώς δημιουργεί μια άνιση σύγκριση και δημιουργεί fake news».

«Η πραγματικότητα», συνέχισε ο κ. Ρωμανός «είναι ότι συγκρίνοντας τα δημοσιονομικά με τα δημοσιονομικά, δηλαδή μήλα με μήλα και όχι μήλα με πορτοκάλια, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουμε ότι η Ελλάδα έχει δώσει 3,5% του ΑΕΠ, ενώ ο μέσος ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι 2% του ΑΕΠ. Είναι πάρα πολύ ανέξοδο και εύκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει πάντα “δώστε παραπάνω”. Όσα και να δοθούν θα λέει “δώστε παραπάνω”».