Η κυβέρνηση εμπιστεύτηκε τους ειδικούς στην κατάρτιση του σχεδίου δράσης για τον κορονοϊό, αυτό θα κάνει και για την άρση των μέτρων, όπως είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, αναφερόμενος στην επιστροφή στην κανονικότητα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Λιβάνιος είπε πως οι επιστήμονες μελετάνε δεδομένα και κρούσματα και την εξέλιξη της νόσου, μόλις δούμε πως συνεχίζεται η καλή κατάσταση σταδιακά θα αίρουμε απαγορεύσεις που έχουν τεθεί.

Ο υφυπουργός επικαλέστηκε την αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, πως γύρω στις 27 Απριλίου θα αναπτυχθεί το χρονοδιάγραμμα για το επόμενο διάστημα.

Σε συνεργασία με τους επιστήμονες, αυτό που πρέπει να γίνει είναι άρση μέτρων σε τοπικό επίπεδο, για παράδειγμα σε ένα μικρό νησί χωρίς κρούσματα μπορεί η κατάσταση να επιστρέφει στην κανονικότητα. Αλλά και με όλα τα απαραίτητα μέτρα να αρχίσουν να λειτουργούν καταστήματα, όπως σήμερα τα σούπερ μάρκετ, δηλαδή με περιορισμούς και τήρηση αποστάσεων.

Ο κ. Λιβάνιος υπογράμμισε πως οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση είναι σημαντικό να έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει μεθοδικά τα επόμενα βήματα, «είναι πολύ εύκολο να γυρίσουμε στο σημείο μηδέν εάν βιαστούμε ή οι πολίτες δεν τηρήσουμε τα μέτρα» κατέληξε.